Kim Kardashian i Marilyn Monroes klänning på Met Gala
Kim Kardashian i Marilyn Monroes klänning på Met Gala. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Kim Kardashian anklagas för att ha förstört Marilyn Monroes klänning

När Kim Kardashian gick på Met Gala så fick hon låna Marilyn Monroes ikoniska klänning. Nya bilder på klänningen visar att den nu verkar ha spruckit. Flera kristaller saknas även.


Kim Kardashian, 41, fick hela världen att tappa hakan när hon anlände till årets Met Gala den 2 maj i år. Och det var inte för att hon dök upp med pojkvännen Pete Davidson, 28, vid sin sida.

Det som verkligen väckte uppmärksamhet var det faktum att hon bar Marilyn Monroes ikoniska klänning som hon bar när hon sjöng "Happy birthday Mr. President" till John F. Kennedy 1962.

Kim Kardashian i Marilyn Monroes klänning på Met Gala. Bildkälla: Stella Pictures.

När museet Ripley köpte klänningen år 2016 så kostade den nästan 50 miljoner kronor. Det gör Marilyn Monroes klänning till en av dyraste någonsin, som Variety har rapporterat om

Marilyn Monroe i klänningen 1962. Den glittrar med mer än 6 000 kristaller. Bildkälla: TT Bild

Kim Kardashian följde strikta regler 

För att kunna bära klänningen, som Kim fick låna av museet, så gick hon ner lite mer än 7 kilo. Hon bar även enbart klänningen på röda mattan, sedan bytte hon om till en kopia så att hon kunde röra sig lite mer fritt och festa loss.

– Jag hyser en enorm respekt för klänningen och vad den betyder för Amerikansk historia. Jag skulle aldrig sitta i den eller äta i den eller riskera att den gick sönder. Jag kommer inte heller ha smink på kroppen som jag brukar ha, sa Kim till Vogue innan festen.

Kim Kardashian och Pete Davidson lämnar Met Gala ihop. Här på bilden bär Kim Kardashian en kopia av Marilyn Monroes klänning. Bildkälla: Stella Pictures.

Klänningen har spruckit vid rumpan

Men nu verkar det som att det som absolut inte hända faktiskt har skett. Klänningen tycks ha gått sönder...

Under måndagen publicerade Pop Culture före och efter-bilder på klänningen. Den första bilden visar klänningen före att Kim bar den på galan. 

Efter-bilden visar hur tyget har töjts ut och kristaller saknas, särskilt kring klänningens bakparti vid dragkedjan, skriver Page Six.

Före och efter-bilderna har nu väckt starka känslor hos de som menar att Kim aldrig skulle ha fått låna klänningen från början. 

På Twitter lyder några reaktioner: 

"Den gjordes för Marilyn och bara för henne"

"Kim skulle aldrig ha burit klänningen. Det var fint att hedra Marilyn men hon kunde ha haft på sig en kopia av klänningen. Det var ett ikoniskt stycke konst som nu är förstört"

"Vad trodde vi? Det var en GAMMAL och väldigt skör klänning. Hon borde ha haft en kopia istället"

"Det är inte Kims fel. Det är museet som aldrig borde ha lånat ut den från första början".

Page Six skriver att när museet fick tillbaka klänningen så sa de att klänningen inte hade skadats.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...