Vem är Andrew Tate? Nyheter24 reder ut!
Vem är Andrew Tate? Nyheter24 reder ut! - Foto: Youtube

Människohandel, våldtäkt och kvinnosynen: Det här är TikTok-profilen Andrew Tate

Andrew Tate har minst sagt blivit ett namn på allas läppar efter sina kontroversiella uttalanden om kvinnor på appen TikTok. Men vem är han egentligen?


TikTok är appen som kan göra vem som helst känd – så länge du sticker ut från mängden.

Och det har den 35-åriga Andrew Tate minst sagt lyckats med genom sina kontroversiella uttalanden om kvinnor, relationer och sexuella övergrepp.

Vem är Andrew Tate?

Andrew Tate jobbade tidigare inom försäljning av tv-reklam, innan hans karriär inom kickboxning tog fart 2005. Samma år vann han guld i International Sport Karate Association.

Bildkälla: Pinterest

Andrew Tate deltog i Big Brother

2016 kastades han ut från huset i brittiska versionen av Big Brother efter att en video cirkulerade online där han såg ut att slå en kvinna med ett bälte, kallade henne för "hora" och bad henne räkna sina blåmärken.

Enligt ett uttalande från Andrew påstod han att hans agerande var ömsesidigt, rapporterar OK.

Andrew Tate och sociala medier

På senare år har Andrew gjort sig ett namn på sociala medier för sin kvinnosyn.

Genom användningen av kända online-profiler har han lyckats dra trafik till sin hemsida som erbjuder kurser om "män och kvinnors interaktioner" och hur man blir rik.

På TikTok har Andrews minst sagt kontroversiella uttalanden fått stor uppmärksamhet. På grund av det har internet delats i två läger – de som hatar honom, och de som ser honom som en "gud".

Han uppges dessutom vara värd omkring 250 miljoner dollar.

Andrew Tates uttalanden

Han uppmärksammades snabbt för sina ifrågasatta tweets som skildrade hans syn på vad som bör kvalificeras som sexuella trakasserier rörande fallen med filmproducenten Harvey Weinstein.

Andrew har också uttalat sig om att offer för sexuella övergrepp delar ansvaret för att han blivit utsatta, något Independent rapporterade om.

2017 flyttade Andrew till Rumänien efter att ha blivit åtalad för 11 fall av sexuella övergrepp. Anledningen till hans flytt förklarade han senare delvis var på grund av att det var enklare att få anklagelser för våldtäkt avvisade i östra Europa.

– Jag är ingen våldtäktsman, men jag gillar idén av att kunna göra vad jag vill. Jag gillar att vara fri, sade han i en video på Twitter.

Andrew Tate utreds för människohandel och våldtäkt

Den rumänska polisen gjorde i april 2022 en husrazzia efter en utredning om människohandel och våldtäkt, då det kommit rapporter om att en amerikansk kvinna hölls kvar i Andrews hus mot hennes vilja.

Under razzian hittades en amerikansk och rumänsk kvinna.

Utredningen pågår än.

I podcasten som Andrew Tate har tillsammans med sin bror, skojar de bort anklagelserna och menar att en av kvinnorna sagt till sin pojkvän att hon inte tilläts lämna.

– Så hennes pojkvän är säkert en sådan som tror på alla kvinnor. Hon var en hora. Hon var inte ens snygg, hon var ful, sade Andrew i podcasten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!