För första gången sedan årets Oscarsgala berättar nu Will Smith om händelsen och ber även Chris Rock om ursäkt.
För första gången sedan årets Oscarsgala berättar nu Will Smith om händelsen och ber även Chris Rock om ursäkt. - Foto: Joel C Ryan/Chris Pizzello/TT

Will Smith bryter tystnaden efter örfilen på Oscarsgalan

Skådespelaren Will Smith ber nu komikern Chris Rock om ursäkt för örfilen på Oscarsgalan. Det är första gången han kommenterar händelserna på Oscarsgalan.


Under årets Oscarsgala skakades både publiken och tittarna i tv-sofforna när Will Smith, efter ett skämt från prisutdelaren Chris Rock, gick upp på scenen och utdelade en ordentlig örfil. Många trodde till en början att det hela var ett skådespeleri.

Skämtet innehöll en referens om Smiths fru Jada Pinkett Smith, som är sjuk i alopecia, vilket orsakar håravfall, skulle platsa i en uppföljare till filmen"GI Jane". Huvudrollen i filmen spelas av Demi Moore, vars roll är en kvinnlig officer med rakat huvud.

Efter örfilen sade Chris Rock:

– Will Smith spöade just skiten ur mig, varpå Will Smith skrek:

– Ta inte min frus namn i din jävla mun.

Nu, månader efter, har även Chris Rock öppnat upp sig om hans känslor efter händelsen, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om.

Will Smith: "Jag vill säga till dig, Chris"

Under fredagen publicerade Will Smith en video på Instagram där han tydliggör att hustrun Jada Pinkett Smith inte uppmanade honom att gå upp på scenen. 

– Jag är ledsen, älskling. Jag vill säga förlåt till mina barn, till min familj, för dramat som försatte oss i.

Will Smith riktar sig även till Chris Rock och säger:

– Jag har kontaktat Chris, men han har svarat att han inte är redo att prata, säger Will Smith och fortsätter:

– Jag vill säga till dig Chris, att jag ber om ursäkt. Mitt beteende var oacceptabelt och jag är här när du är redo att prata.

Will Smith tar även tillfället i akt att be om ursäkt till Chris mamma och familj, då han först i efterhand förstått att hans handlande kan ha skadat fler. 

– Jag har spenderat de senaste tre månaderna med att återuppspela scenariot för att förstå komplexiteten i det som hände i det ögonblicket. Jag kan säga nu, att det finns ingen del av mig som tycker att det där var rätt sätt att bete mig på i det ögonblicket. Det finns inga delar i mig som tycker att det där är det optimala sättet att hantera en känsla av respektlöshet eller förolämpning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!