Pernilla Wahlgren om alkohol
Pernilla Wahlgren berättar nu öppet om vad det var som fick henne att ta en vit period. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgrens ärliga ord om alkoholen: "Drack en hel dag"

Det blev lite för mycket av det goda för Pernilla Wahlgren. Nu berättar den folkkära sångerskan öppet om vad det var som fick henne att bestämma sig för en vit period och avstå alkohol.


Sommaren och semestern är för många förknippat med alkohol. Det är öl i solen, vin när det grillas och nubbe på midsommar. Det är cocktails på stranden, groggar på nattklubben och kanske lite bubbel om det är riktigt festlig vibe. 

När semestern sedan är över och verkligheten kommer i kapp är det inte alla som kan återgå till hur livet var innan, med en normal alkoholkonsumtion.

Enligt ett pressmeddelande från organisationen IQ så drack var tredje svensk alkohol varannan dag eller oftare under semestern förra året. I år uppmärksammade IQ att alkoholkonsumtionen är 60 procent högre under sommaren än annars.

Pernilla Wahlgrens ärliga ord om alkoholen: "Drack rosé en hel dag"

Det här med semesterdrickande är något som bästa vännerna Pernilla Wahlgren, 54, och Sofia Wistam, 56, tar upp i det senaste avsnittet av sin podcast "Wahlgren & Wistam".

Pernilla Wahlgren har tidigare berättat om sina tankar kring alkohol – bland annat har hon berättat om anledningen till att hon avstod att dricka alkohol på midsommar.

I podden berättar Sofia Wistam att hon själv inte har haft något behov av att ha en vit månad, utan att hon brukar dra ner av sig själv. 

Pernilla Wahlgren berättar nu mer om sin vita period. Bildkälla: Stella Pictures.

Sofia frågar sedan Pernilla om hon har haft en vit månad någon gång. I podden berättar Pernilla Wahlgren att hon har haft en vit period – och vad det var som fick henne att ta beslutet.

– Jag hade det för ett tag sedan. Jag satt i solen och drack rosé en hel dag på Nybrogatan och sen slog det där till och sen kom jag hem och sen var jag typ bakis i en dag efteråt. Jag kände bara "fyfan". Jag tycker inte om den känslan liksom, att vara så bakis. Då kände jag att jag vill bara fräscha till mig, berättar Pernilla och fortsätter:

– Jag satte inte som mål en månad. Jag kände bara att jag vill inte dricka. Jag vet att jag och Christian firade alla hjärtans dag eller nåt sånt där och han hade beställt vår favorit-Champagne, och jag kände bara "jag är ledsen men jag vill vänta med att dricka tills jag känner att jag är redo igen", berättar Pernilla i podden.

Pernilla Wahlgren firade alla hjärtans-dag med pojkvännen Christian Bauer. Men Champagnen skippade hon. Bildkälla: Instagram/pernillawahlgren
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.