Steffo Törnquist visar sin Mercedes-Benz
Steffo Törnquist visar sin Mercedes-Benz från 1971. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Steffo Törnquist visar superbilen: "Sitter i kö med stil"

Steffo Törnquist har onekligen god smak. Han visar upp sitt fantastiska vrålåk – en Mercedez-Benz från 1971. Och det är ingen billig historia.


Livet leker för TV4-profilen Steffo Törnquist, 66. Han är ett folkkärt ansikte i "Nyhetsmorgon" på TV4, och på fritiden spelar han gärna golf och röker cigarr.

Rent ekonomiskt går det inte heller någon nöd på Steffo Törnquist, som bor med hustrun Caroline Törnquist, 62, på Östermalm i Stockholm.

Steffo Törnquist och hustrun Caroline Törnquist. Bildkälla: Stella Pictures.

Steffo Törnquist god för flera miljoner – så mycket pengar har han

År 2021 så tjänade Steffo Törnquist mer än en halv miljon kronor – 544 979 kronor närmare bestämt. 

Det ger en trevlig månadslön på 45 414 kronor. Men förutom det så har Steffo tillgångar på hela 40 miljoner kronor i ett aktiebolag. I en intervju med Expressen berättade han förra våren mer om sitt "fuck off"-kapital.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: "nu skiter jag i det här", sa han till Expressen.

Steffo Törnquist gillar cigarrer, golf och snygga bilar. Bildkälla: Stella Pictures.

Steffo Törnquists superbil: Mercedes-Benz 280 SE 3,5 årsmodell 1971

På Instagram har Steffo 140 000 följare och där visar han ofta upp glimtar från sin vardag med jobb, mys med vänner och hustrun, och en hel del golf. Under onsdagen la Steffo upp en bild där han satt i bilkö på St: Eriksbron i Stockholm.

"Ska man sitta i bilkö kan man i alla fall sitta med stil", skrev Steffo till den kaxiga bilden där han rökte cigarr i bilen.

Och det är inte direkt någon skrothög som Steffo rattar. Steffos biltokiga följare kastade sig över bil(d)en och kommentarerna lät inte vänta på sig. Några reaktioner var:

"Vilken fin bil du har"

"Stilig man i stilig bil!"

"Och vilken stil…. Du har ju askkopp i den årsmodellen…"

"Benz jaja fint ska de va"

Så mycket kostar Steffo Törnquists Mercedes-Benz

I kommentarsfältet berättar Steffo för de nyfikna följarna att det är en Mercedes-Benz 280 SE 3,5 årsmodell 1971 som han kör. 

Steffo verkar minst sagt förtjust i sin bil. I maj la han ut en bild på den silvriga skönheten och skrev:

"Blir på bättre humör varje gång jag går ner i garaget och möter min gamle kompis, som just fyllt 51 år! Regel: livet är för kort för att ha tråkig bil".

Priserna varierar såklart på den snygga bilen, men tidigare har den modellen som Steffo kör sålts för nästan en miljon kronor.

För den som känner sig extra rik under löningshelgen så ligger det faktiskt just nu ute en Mercedes-Benz av den modell som Steffo kör. På den engelska auktionssajten Silverstone kan du köpa bilen för 936 000 kronor.

Som hittat!

Senaste nytt

McCartneys gitarrist död

Hooja och Stenström till "Musikhjälpen"

1 timme sedan
Hooja blir första gäst när "Musikhjälpen" drar i gång på SVT och i Sveriges Radio nästa vecka. Skogsdisco-duons liveframträdande följs under programmets premiärkväll av Cornelia Jakobs, enligt ett pressmeddelande från SR.

Veckans film och serier – Chalamet som Wonka

2 timmar sedan
Hugh Grant som en Oompa Loompa, Bradley Cooper i lösnäsa och historien om hur prins Williams träffade Kate. Det är några av höjdpunkterna på tv och bio. Här är veckans filmer och serier.

Danyel Couet vinner Kockarnas kamp efter rysare – detaljen avgjorde

igår 21:00
Det var under tisdagskvällen som Kockarnas kamp revanschen avgjordes i TV4 och vinnande ur slutstriden gick Danyel Couet. "Det känns helt fantastiskt", sa han efter att hans namn ropats upp av Pär Lernström.

Här är kändisen svenskarna helst får en julhälsning av – håller du med?

igår 18:21
I en undersökning fick personer svara på vem de helst ville ha en julhälsning. Det fanns en svensk kändis som stack ut mer än andra.

Tyla kommer till Sverige i vår

igår 18:10
Den sydafrikanska sångerskan Tyla Seethal – som slagit igenom stort med singeln "Water" – kommer till Sverige, enligt ett pressmeddelande från arrangören Luger.