Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Så mycket pengar tjänar Pontus Rasmussons föräldrar Carina och Patrik

Den omdiskuterade Youtubeprofilen och TikTok-kändisen Pontus Rasmusson har blivit en stor barnidol. I hans klipp syns ofta föräldrarna Carina och Patrik Rasmusson. Men hur mycket pengar tjänar Pontus Rasmussons mamma och pappa?


Youtube-profilen och TikTok-kändisen Pontus Rasmusson, 24, har på några år blivit en stor barnidol. På Youtube lägger han ut barnprogramliknande klipp, varvat med videos där ämnen som incest och våldtäkt tas upp. 

De klippen har blivit starkt ifrågasatta då Pontus inte har uppmanat de som skrivit in till honom att kontakta någon vuxen eller göra en polisanmälan om de blivit utsatta för sexualbrott. 

På Youtube har Pontus Rasmusson över 170 000 prenumeranter. Bildkälla: Youtube/Pontus Rasmusson

Pontus Rasmusson har mötts av kritik efter videos om incest och våldtäkt

I ett omdiskuterat klipp läste Pontus bland annat upp hemligheter som han hade fått inskickat till sin från sina fans.  

”Jag har en väldigt jobbig fetisch som i mitt fall innebär att jag blir attraherad när folk i min ålder kissar på sig”, löd en hemlighet. En annan löd:

"När jag var 5-6 år och gick på dagis så stängde jag och en kille som jag inte ens gillade in oss på lekstugan och han frågade om jag kunde ta av mig byxorna och trosorna och jag sa ja och när han hade tagit av sig så stoppade han in sin aubergine i mig och juckade lite och sedan frågade han om det var skönt och jag sa förstås ja fast jag inte tyckte det. Har inte berättat det här för någon annan än dig och min häst".

Pontus sålde även så kallad "merch" på sin hemsida. Där såldes stringtrosor med texten "Team Pontus" och tröjor med tryck som "I wanna break you bed – not your heart".

Pontus Rasmusson sålde stringtrosor för 199 kronor. "En dag kanske du kan få visa dom för mannen bakom designen (Pontus)" stod det att läsa på hemsidan.

Trebarnsmamma fick telefonräkning på 10 000 kronor efter Pontus TikTok-live

Pontus Rasmusson har genom åren mötts av hård kritik. Detta då han bland annat uppmanat sina unga följare att ringa honom för att få vara med i hans TikTok-lives. Vad flera av barnen som har ringt in till honom inte har förstått är att varje samtal kostar 9,90 kronor.

Svenska Dagbladet publicerade under tisdagen en stor granskning av Pontus Rasmusson, och i Svenska Dagbladets dokumentärpodd "Blenda" så har de intervjuat en trebarnsmamma från Småland som fick en telefonräkning på över 10 000 kronor. 

Detta då hennes dotter hade ringt Pontus 1 000 gånger, utan att ha förstått att varje samtal kostade pengar.

Pontus har anmälts till Konsumentverket 29 gånger. De flesta anmälningarna handlade om betalsamtalen.

Pontus Rasmussons mamma Carina och pappa Patrik syns i vloggarna 

En central del i Pontus Rasmussons videos är hans föräldrar. Mamma Carina Rasmusson, 62, och pappa Patrik Rasmusson, 54, syns i nästan varenda en av Pontus vloggar. Tillsammans med föräldrarna gör Pontus pranks och utmaningar. 

Pontus har bland annat varit betjänt åt sin mamma i 24 timmar, låst in både sin mamma och pappa i "fängelse" och spionerat på sin mamma i ett dygn.

Pontus mamma Carina har även hon en TikTok, och där har hon i skrivande stund nästan 50 000 följare.

Så mycket pengar tjänar Pontus Rasmussons föräldrar 

Pontus bor tillsammans med sin mamma Carina och sin pappa Patrik i Ingelstad, Växjö. 

I Svenska Dagbladets granskning avslöjas det att Pontus föräldrar formellt inte jobbar för Pontus bolag.

Föräldrarnas inkomster från 2020 kom från A-kassan och Försäkringskassan. I podden Blenda förtydligas det att föräldrarna inte hade några andra jobb under den här tiden. 

Samtidigt är föräldrarna med i nästan varenda ett av Pontus klipp. När Svenska Dagbladets reporter ringde till Pontus företag så svarade Pontus pappa Patrik i telefonen på kundtjänsten.

Så vad tjänar då Carina och Patrik Rasmusson?

Jo, år 2021 tjänade Carina 160 515 kronor. Det ger henne 13 376 kronor i månaden att röra sig med. Pontus pappa Patrik Rasmusson hade lite mer klirr i kassan. Han tjänade 230 857 kronor. Det ger 19 238 kronor i månaden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.