Prins Harry, Meghan Markle och drottning Elizabeth
Prins Harry skyndade till slottet Balmoral för att hinna ta farväl av drottning Elizabeth II. Harrys hustru Meghan Markle saknades vid hans sida. - Foto: Stella Pictures, AP Photo/Johnny Green/TT Bild. Bilden är ett montage.

Därför var inte Meghan Markle med prins Harry när drottning Elizabeth dog

Drottning Elizabeth II dog torsdag den 8 september 2022. Hennes barnbarn prins Harry, som bor i Kalifornien med hustrun Meghan Markle, flög i rekordfart till slottet Balmoral i Skottland. Men Meghan Markle stannade kvar i USA. Nu avslöjas det varför.


Torsdag den 8 september 2022 tog drottning Elizabeth II sitt sista andetag på slottet Balmoral i Skottland.

Tidigare under torsdagen hade det brittiska hovet meddelat att drottning Elizabeths läkare var oroade över hennes hälsa. Så fort Elizabeths familj nåddes av beskedet så skyndande de till slottet Balmoral. Men alla hann inte fram för att ta farväl av drottningen.

Flagga på halvstång på slottet Balmoral i Skottland efter drottning Elizabeth II:s död den 8 september 2022. Bildkälla:Owen Humphreys/PA via AP/TT Bild

Prins Harry hann inte ta farväl av drottning Elizabeth II

Prins Harry och hustrun Meghan Markle bor i Montecito, Kalifornien. Harry flögs i rekordfart från USA till Skottland. 

Men han hann inte fram i tid för att kunna ta farväl av sin älskade farmor. Prins Harry var ombord på planet i luften när han nåddes av dödsbeskedet. 

Han landade på flygplatsen i Aberdeen i Skottland femton minuter efter att dödsbeskedet nått omvärlden, skriver brittiska Daily Mail.

Inte heller prins William, prins Andrew, prins Edward och hans hustru Sophie hann fram i tid för att ta avsked av drottningen. 

Prins Harry påväg till Balmoral torsdag den 8 september 2022. Bildkälla: Andrew Milligan/PA via AP/TT Bild

Därför var inte Meghan Markle vid prins Harrys sida på Balmoral 

De första rapporterna gjorde gällande att prins Harry skulle flyga till Skottland tillsammans med hustrun Meghan Markle, men senare stod det klart att Harry reste från USA ensam. 

Den frostiga relationen mellan Meghan Markle och det brittiska kungahuset ska vara anledningen till att Meghan Markle inte följde med Harry.

Nicholas Witchell är kunglig kommentator på BBC, och under en sändning berättade han mer om varför Meghan inte fanns vid Harrys sida under den tunga tiden.

– Hon skulle nog inte fått ett varmt välkomnande från de andra i familjen, om man ska vara helt ärlig, sa Nicholas Witchell, skriver Daily Mail.

Drottning Elizabeth, Meghan Markle och prins Harry år 2018. Bildkälla: AP Photo/Matt Dunham, File/TT Bild

Meghan Markle berättade om rasism inom det brittiska kungahuset

I februari 2021 sa Prins Harry upp sina kungliga titlar och tillsammans med Meghan lämnade de England för ett liv i USA. Paret har två barn tillsammans – sonen Archie och dottern Lillibet.

I en intervju med Oprah Winfrey så vittnade Meghan om rasism inom det brittiska kungahuset, och även Harry påverkades av sprickorna i familjen.

Den brittiska pressen var även den för mycket för Harry att hantera, och han var djupt oroad över att det skulle bli farligt för Meghan och deras barn att vistas i England.

Prins Harry och Meghan Markle med sonen Archie. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det förstörde min psykiska hälsa. Så jag gjorde vad varje make och far hade gjort och förde min familj bort från det, berättade prins Harry i en intervju med James Corden.

Drottning Elizabeth II satt på tronen i över 70 år. Nu är drottning Elizabeths son Charles kung av England, och hans hustru Camilla blir drottningemål.

Drottning Elizabeth II blev 96 år gammal.

Drottning Elizabeth II. Bildkälla: AP Photo/Cole Bennetts/TT Bild
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!