Söndag 14 Aug
Stockholm

Prins Harry avslöjar varför han lämnade kungahuset

Prins Harry om varför han valt att lämna kungahuset.
Prins Harry om varför han valt att lämna kungahuset. Foto: Bildkälla: Simon Dawson/TT.

I en intervju med James Corden berättar nu prins Harry om varför han och Meghan Markle har valt att lämna det brittiska kungahuset. "Det förstörde min psykiska hälsa", berättar han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var för en vecka sedan som Buckingham Palace i ett pressmeddelande uppgav att prins Harry, 36, och hans fru Meghan Markle, 39, inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av det brittiska Kungahuset. De förlorar därmed flera av sina titlar. 

I ett år tillbaka har Harry, Meghan och sonen Archie, 1,5, bott i en lyxvilla i Los Angeles. 

Läs mer: Här är Harry och Meghan Markles nya hus – kostar 148 miljoner

I The Late Late Show with James Corden avslöjar Harry nu varför han och Meghan tog beslutet om att lämna sina kungliga ärenden. 

"Förstörde min psykiska hälsa"

I intervjun åker prinsen och den kände programledaren James Corden en sightseeing-buss genom drömmarnas stad. När Harry får frågan om varför han valt att lämna det brittiska kungahuset så svarar han att det aldrig har handlat om att lämna helt. 

– Det handlar snarare om att ta ett steg tillbaka än att lämna, säger han. 

Harry understryker att han alltid kommer att arbeta i samhällets tjänst, men förklarar att den brittiska pressen var svår att hantera. 

– Det förstörde min psykiska hälsa. Så jag gjorde vad varje make och far hade gjort och förde min familj bort från det, berättar han. 

Bildkälla: Kirsty Wigglesworth/TT.

Visste tidigt att Meghan var den rätta

Under intervjun berättar Harry även om när han förstod att Meghan var den rätta för honom. 

– På vår andra dejt började jag känna att detta var något speciellt. Vi var så bekväma i varandras sällskap, berättar han. 

Prinsen förklarar även att det är väldigt annorlunda att dejta någon från kungafamiljen, än andra personer.

– Alla dejter och middagar får man göra hemma och när man sedan tillslut blir ett par så kan man börja gå ut på restaurang och bio, förklarar han och fortsätter: 

– Vi fick spendera enormt mycket tid bara vi två. Det var inga störningsmoment och det var fantastiskt. Vi gick från noll till sextio på två månader. 

Bekväm med The Crown

När det kommer till Netflix-succén The Crown, som handlar om just den brittiska kungafamiljen, så förklarar Harry att han inte har något problem med serien, eftersom att det är fiktion. 

– Det är till viss del baserat på verkligheten. Det ger en bild av livsstilen och pressen man har på sig om att sätta sin plikt framför sin familj och allt annat, säger han till James Corden och fortsätter: 

– Jag är mycket mer bekväm med The Crown än med nyhetsartiklar om min familj, min fru och mig. 

Harry, Meghan och sonen Archie. Bildkälla: Dominic Lipinski/TT.

LÄS MER: 

Efter avhoppet: Här är kungalyxen Harry och Meghan får leva utan

Då föds Meghan Markles och prins Harrys bebis

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.