Söndag 14 Aug
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Steffo Törnquist från Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist.
Det är ingen dålig peng Steffo Törnquist får genom sitt bolag. Foto: Stella Pictures och Jonas Ekströmer/TT

Tv-profilen och journalisten Steffo Törnquist, 65, har varit ett välkänt ansikte i Nyhetsmorgon sedan över 20 år tillbaka. Men finns det bevis på den lyckade karriären även i plånboken? Nyheter24 har tagit reda på vad han tjänar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en lång journalistkarriär på TT, Dagens Nyheter och Expressen är det nog från TV4:s Nyhetsmorgon som de allra flesta sammankopplar med Steffo Törnquist. Som programledare för kanalens flaggskepp har han arbetat sedan år 2000, alltså i över 20 år.

Visst blir man lite nyfiken på vad en av Sveriges mest välkända programledare tjänar? Det visar sig, som anat, att Törnquist inte lider av en knaper ekonomi.

Här kan du läsa om vad hans parhäst Jenny Strömstedt tjänar.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så mycket tjänar Steffo Törnquist

Steffo Törnquist hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 544 900 kronor under 2020.

Detta innebär att han kunde plocka ut en månadslön på drygt 45 400 kronor. Inte nog med det så hade Törnquist ett överskott av kapital på 153 825 kronor.

Steffo Törnquist tillsammans med familj.

Steffo Törnquists bolag omsätter miljonbelopp

Programledaren är även aktiv i flera bolag, där han sitter som styrelseledamot i de flesta. I bolaget "Knistad AB", hade man en omsättning på svindlande 30 364 000 kronor under förra året, där Steffo Törnquist sitter som ordförande och styrelseledamot.

Bolaget ska bland annat ägna sig åt att äga jordbruksfastigheter och bedriva jord- och skogsbruk, anlägga och driva golf, restaurang, hotell- och konferensverksamhet.

Tillgångarna beräknades uppgå till nästan det dubbla, 63 275 000 kronor, under 2020.

Inte illa!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.