Martin E-Type Erikson
Martin "E-Type" Erikson utsattes för en stalker. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

E-Type utsatt för stalker – tvingades ringa polisen: "Hon stod i mörkret"

Martin "E-Type" Erikson berättar att han utsattes för en kvinnlig stalker som sökte upp honom i hans hem. – Jag var tvungen att prata lugnt med henne. Hon förstod inte alls varför hon inte var inbjuden på middag, berättar E-Type.


Att vara känd har många fördelar – massvis av pengar, ett liv i lyx, roliga tillställningar och en hel del spännande äventyr. Men det finns givetvis en baksida också, och med berömmelsen kommer för en del även galna fans och stalkers på köpet.

Flera svenska kändisar utsatta för stalkers

Flera svenska kändisar har genom åren berättat hur de har hotats av stalkers. Bloggaren Isabella Löwengrip har vid flera tillfällen utsatts för stalkers som stått utanför hennes hem och kontor. Under en tid tvingades Isabella ha livvakt och i sitt tidigare hus på Lidingö hade hon även ett "panic room" dit hon kunde fly med barnen.

En av Isabella Löwengrips stalkers satt utanför hennes dörr och stirrade. Bildkälla: Isabella Löwengrip

Magdalena Graafs stalker dömdes för sexuellt ofredande

Även Magdalena Graaf har berättat om hur hon i flera år terroriserades av en 50-årig man som skickade vidriga meddelanden och nakenbilder till henne. 

"Jag är inte nervös längre, jag känner mig mer förbannad! Jäkla gubbäckel, fruktansvärt egentligen att såna här jäklar ska kosta staten en massa pengar", skrev Graaf i sin blogg innan rättegången mot mannen.

Magdalena Graafs stalker dömdes till böter. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Okänd man tog sig in i Bianca Ingrossos lägenhet

Familjen Taube förföljdes länge av en psykiskt sjuk kvinna som 1963 hade hört Evert Taube på radion. 

Det räckte för att göra kvinnan totalt besatt av både Evert och hela släkten Taube. Det gick så långt att hon 1969 brände ner familjens hus i Sjösala. Kvinnan dömdes till  rättspsykiatrisk vård, men när hon blev utsläppt gav hon sig på Everts son Sven-Bertil Taube. Kvinnan trakasserade Sven-Bertil i hans hem i Stockholm och London, och i slutet av 90-talet greps hon i Sven-Bertils lägenhet.

Även Bianca Ingrosso och Johanna Nordström har drabbats av stalkers. I Johannas fall var det en man som skickade bindor och våtservetter hem till henne.

Bianca Ingrosso berättade förra året om hur hennes dåvarande pojkvän Phillipe Cohen fick knuffa ut en man som tagit sig in i hennes lägenhet på Östermalm.

Bianca Ingrosso utsattes för en stalker i sitt hem. Bildkälla: Stella Pictures.

E-Type berättar om sin stalker: "Hon stod bakom ett äppelträd"

En annan svensk kändis som har drabbats av en stalker är artisten Martin "E-Type" Erikson, 57. När han nyligen gästade flickvännen Melinda Jacobs podd "Familjärt" som hon har tillsammans med vännerna John och Johan Valencia så berättade E-Type mer om händelsen.

I podden fick E-Type frågan om han har haft några galna fans genom åren.

– Absolut. Det har jag. Men jag har ändå varit förskonad. Sen vet jag inte om det är fans. Men en och annan tokstolle, berättar E-Type.

E-Type berättar om stalkern som stod i "kolmörkret". Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT 

Sedan berättar E-Type om vad han råkade ut för när han bodde på Adelsö i Ekerö utanför Stockholm.

– När jag bodde på Adelsö för många år sedan så, det var på landet på en gård. Jag parkerade bilen och släppte ut hundarna. Plötsligt stod jag i trädgården och kände att det är något som inte stämmer. Då stod det en kvinna bakom ett äppelträd där. Där stod hon i kolmörker. Mitt i vintern, berättar E-Type.

Han fick intrycket att hon inte var helt stabil rent psykiskt.  

– Jag var tvungen att prata lugnt med henne, och sen invänta polisen som kom och hämtade henne. Hon förstod inte alls varför hon inte var inbjuden på middag. Hon kunde alla mina låtar sa hon, berättar E-Type i podden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!