Nu skildras seriemördarens Jeffrey Dahmers liv i en ny Netflix serie.
Nu skildras seriemördarens Jeffrey Dahmers liv i en ny Netflix serie. - Foto: Mark Elias/AP

Jeffrey Dahmer: Det här är sant och falskt i succéserien på Netflix

Netflix fiktiva serie "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" tog tittarna med storm. Efter två veckor har flera miljoner hushåll sett dramat om den ökände seriemördaren Jeffrey Dahmers liv.


Jeffrey Dahmer, född 1960 och död på Columbia Correctional Institute 1994, var en ökänd seriemördare, nekrofil och kannibal i USA.

Dahmer våldtog och mördade 17 män och pojkar mellan 1978-1991. Han var även känd för att han åt delar av några av sina offer och fick smeknamnet "Milwaukee Kannibal" eller "Milwaukee Monster".

Jeffrey Dahmer lovade sina offer pengar eller sex

Dahmer sökte mestadels upp afroamerikaner på bland annat gaybarer och i gallerior, sedan lockade han hem dem med löften om pengar eller sex. Men i stället gav han männen alkohol fylld med droger innan han ströp dem till döds. Dahmer bevarade ibland hela kroppsdelar av sina offer i sitt hem.

Historien om seriemördaren och hur han kunde undgå lagens långa arm så länge skildras nu i Netflixs nya serie: "Monster: The Jeffrey Dahmer story". 

Kan du inte få nog av kuslig läsning om den notoriske seriemördaren? Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Jeffrey Dahmer och Netflix-serien om honom.

Det här är sant och falskt i Netflix-serien om Jeffrey Dahmer

Många av detaljerna i serien om Jeffrey Dahmer kan låta för skrämmande för att vara sanna – och sanningen är att serieskaparna blandat verklighet med fiktion. 

En del händelser i serien har hänt på riktigt och vissa är påhittade, helt enkelt. Nyheter24 har samlat några av dem.

Inträffade Jeffrey Dahmers dop samma dag som John Wayne Gacy dog?

Det kanske låter för osannolikt för att vara sant att en av den moderna tidens mest skräckinjagande seriemördare bestämmer sig för att döpas på samma dag som en annan blir avrättad – men så var faktiskt fallet.

Foto: Netflix
Foto: TT

John Wayne Gacy, också känd som "The killer clown", satte skräck i hela USA på 60- och 70-talet. Han dömdes till döden i mars 1980 för att mördat ett trettiotal pojkar och unga män, och avrättades knappt 14 år senare – den 10 maj 1994.

Samma dag bestämde sig Jeffrey Dahmer för att döpas, men om det hela var en uträknad plan eller ren slump förtäljer inte historien.

Ledde polisen verkligen Konerak Sinthasomphone tillbaka till Jeffrey Dahmers lägenhet?

Det här kan kännas för tragiskt för att vara sant – men tyvärr stämmer även detta. 

14-årige Konerak Sinthasomphone är ett av Dahmers mest omtalade offer. Han hittades skadad och blodig i trapphuset där Jeffrey Dahmer bodde, men när polis larmades till platsen lyckades han övertala polismännen att Sinthasomphone var hans överförfriskade pojkvän.

Foto: Netflix

Polisen trodde Jeffrey Dahmer – och väl uppe i lägenheten mördade han honom, enligt Watch Mojo.

Drack Jeffrey Dahmer en hel påse blod?

I Netflix-serien snor Jeffrey Dahmer med sig en påse blod hem från kliniken där han jobbar. Syftet med stölden var att dricka blodet hemma.

Det här hände aldrig – i alla fall inte enligt Dahmer själv. 

Nog för att han erkände sig skyldig till barbari och kannibalism vid flera andra tillfällen, men han har sagt att han bara druckit en mindre mängd blod, och det var på arbetsplatsen. Dessutom ska han ha spottat ut det mesta, enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.