- Foto: Karl Melander/Claudio Bresciani/TT

Allt om Anna Ternheim: Hennes barn, kärleksliv och otrogna ex

Vad vet du egentligen om den hyllade sångerskan Anna Ternheim i Så mycket bättre 2022? Nyheter24 besvarar några av frågorna som flest undrar om henne.


Anna Ternheim, 44, föddes 1978 i Sollentuna. Hon är en svensk sångerska, låtskrivare, gitarrist och pianist.

Annas första band "Sova" bildades när hon tillbringande ett år när hon studerade utomlands i Atlanta. Bandet spelade på mindre festivaler. I Stockholm fortsatte hon skriva låtar och sedan i Lausanne, Schweiz, där hon uppträdde.

Foto: Karl Melander/TT

Är en av artisterna i Så mycket bättre 2022

Anna Ternheim har genom åren hyllats med en rad olika priser – bland annat för Årets bästa nykomling 2005 av den svenska grammisjuryn. 

Flera gånger har Anna fått frågan om hon velat medverka i "Så mycket bättre" – men samtliga gånger har hon tackat nej. Men efter ett halvt artistliv är det nu äntligen dags för Anna Ternheim att vara med i årets upplaga.

Anna Ternheim: Längd, boende och ursprung

Anna Ternheim bor på en adress i Stockholm, ingen annan bor på adressen. Hon är uppfödd i Sollentuna där hon påbörjade sin musikaliska resa.

Men hur lång är Anna Ternheim? Ja, det undrar säkert många, men hon har inte kommenterat sin längd.

Har Anna Ternheim varit sjuk eller haft någon sjukdom?

År 2017 skrev Anna Ternheim det specialskrivna ledmotivet "Minns det som igår" till förmån för Cancerfonden. Melodin är tagen från den klassiska nyårslåten "Auld Lang Syne".

I en intervju med Cancerfonden har hon berättat att flera i sin närhet har drabbats av sjukdomen.

"Jag har både familj och nära vänner som drabbats av cancer. En nära släkting gick bort för inte länge sen och jag trodde vid en tidpunkt att jag skulle förlora min pappa."

Själv har Anna Ternheim tampats med skrivkramp och ångestdrivna perioder i livet. Början av 10-talet var en sådan period – men musiken hon släppte 2015 blev en vändpunkt.

– Jag hade varit i ett mörkt bråddjup. Det året var en vändpunkt för mig. Jag vet inte om det hörs i musiken, men det är så. Man går ju igenom olika faser, och den där självkritiken och oron som jag hade var uttröttande. Den tog så mycket kraft av mig. Det var en väldigt ångestdriven period, men det är det inte idag, berättade Anna Ternheim i en intervju med Nöjesguiden i augusti 2019.

Har Anna Ternheim barn?

Anna Ternheim är allt som oftast förtegen med att pata om sitt privatliv i offentligheten. Men i en intervju med Hela Gotland inför sin medverkan i Så mycket bättre 2022 säger hon att ön är speciell för henne. Anledningen till det är att hennes son Axel föddes där.

– Jag har varit mycket här med mamma och pappa, min första skiva spelades in här, och min son Axel föddes här för två år sedan, säger hon i intervjun.

Här kan du läsa mer om Anna Ternheims barn och kärleksliv.

Foto: StellaPictures

Kom på exets otrohet - med älskarinnans trosor

Efter sin succé i Sverige flyttade Anna Ternheim till New York. Där skaffade hon en liten lägenhet och köpte det allra nödvändigaste. Varje morgon vid frukostbordet läste hon flera kapitel ur Lars Noréns dagbok.

– Jag fångades av den och fick märkligt nog tröst. Han satte ord på så mycket av mina känslor. Ångesten när låtarna inte kommer. Euforin när arbetet går lätt. Löpturerna för att rensa huvudet. Kampen att skapa lugn och tid för att skriva, och behovet av att känna sig fri, säger Anna Ternheim i "Sommar i P1".

Foto: StellaPictures

Noréns ord etsade fast sig så pass mycket att Anna tackade honom personligen när hon träffade honom på ett bageri på Odengatan i Stockholm. Då passade hon även på att berätta om sin livssituation, som var annorlunda innan hon flyttade till andra sidan Atlanten. Lars Noréns svar? Han sade till Ternheim att hon "måste göra sig fri, fri från allt", skriver Aftonbladet.

Noréns ord gjorde sig påminda när hon befann sig i en lägenhet på Manhattan och hittade en annan kvinnans trosor – och insåg att hon just blivit bedragen av sin dåvarande pojkvän. Att göra sig fri – spelade återigen ut sin rätt och Anna bokade en flygbiljett till Stockholm.

Anna Ternheims förmögenhet - så mycket tjänar hon

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Anna Ternheim 2020 en förvärvsinkomst på 431 154, vilket ger en månadslön på 35 929 kronor.

Utöver inkomsten hade artisen ett underskott av kapital på 59 393 kronor. Anderberg är även verksam i ett bolag där hon är styrelseledamot, enligt Alla Bolag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!