Lasse Kronér
Lasse Kronér. - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild. Bilden är ett montage.

Doobidoo: Så mycket pengar tjänar programledaren Lasse Kronér

Lasse Kronér är programledare för Doobidoo i SVT. Något som han faktiskt blir riktigt rik på och får en trevlig lön för om vi säger så. Men exakt hur mycket pengar tjänar Lasse Kronér och hur många miljoner har han? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Den folkkära programledaren Lasse Kronér, 59, är aktuellt med en ny säsong av Doobidoo på SVT.

Doobidoo har fantastiska tittarsiffror – lockar miljontals tittare

Programmet gör jättesuccé ute i stugorna – tittarsiffrorna ser faktiskt helt otroliga ut. Förra veckan hade Doobidoo 1 218 000 tittare, och programmet har lockat miljonpublik även lördagarna innan dess. 

Lasse Kronérs succéprogram är Sveriges mest sedda tv-program och ligger alltså före både "Vem bor här", "Carina Bergfeldt" och "Hellenius hörna".

Lasse Kronér rasade mot SVT efter ändringen i Doobidoo

För jo, det är ju så nu för tiden att Doobidoo rullar på lördagar och inte längre på fredagarna. Något som faktiskt fick Lasse Kronér att se rött. I en intervju med Aftonbladet i somras gick Lasse då till hård attack mot cheferna på SVT som han kallade för "muppar" och menade "gick åt de håll blåser" eftersom de "sitter på Stureplan".

– Nej, men jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är och då ska bestämma vad övriga Sverige ska titta på. De har inte en jävla aning om ni frågar mig, sa Lasse Kronér till Aftonbladet.

Lasse Kronér rasade på SVT efter ändringen i Doobidoo. Bildkälla: Stella Pictures.

Så mycket pengar tjänar Lasse Kronér

Lasse Kronér är en av Sveriges mest älskade tv-profiler, och det syns verkligen i lönekuvertet. De senaste åren har han haft en årsinkomst på lite mer än en miljoner kronor eller 1 148 555 om vi ska vara exakta. 

Det ger en månadslön på ungefär 95 000 kronor. Vissa år sticker iväg – år 2018 tjänade Lasse över 1,8 miljoner kronor under året, vilket ger en månadslön på lite över 152 000 kronor. Under 2021 tjänade Lasse Kronér något mindre med 991 761 som årsinkomst. Men det går ingen nöd på Lasse för det...

Lasse Kronérs bolag har tillgångar på flera miljoner

Lasse Kronér är även verksam i två bolag, där det ena bolaget – Lasse Kronér AB – har tillgångar på 11,6 miljoner kronor. 

Inte illa!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.