Stockholm

Darins lyxlön och miljonbolag – så mycket tjänar folkkäre stjärnan

Så mycket pengar tjänar Darin Zanyar
Hur mycket tjänar man som folkkär artist i Sverige?. Foto: Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Darin Zanyar har gjort en riktig raketkarriär sedan sin medverkan i Idol för nära 20 år sedan. Sedan dess har han släppt ett flertal plattor och har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister. Men ser det lika lyckat ut på lönekontot?


Läs mer

Artisten Darin Zanyar tog det svenska folket med storm efter sin andra plats i Idol 2004, och sedan dess har hans karriär minst sagt blomstrat med hitlåtar som bland andra "Money for nothing", "Ta mig tillbaka" och "En säng av rosor".

I år är han åter igen, efter 10 år, tillbaka i rutan i musikprogrammet "Så mycket bättre".

Här kan du läsa allt som Nyheter24:s skrivit om Så mycket bättre 2022.

Darin Zanyar i Idol 2004. Foto: Fredrik Persson/Scanpix/TT

Har Darin partner eller pojkvän?

År 2012, när Darin Zanyar för första gången medverkade i "Så mycket bättre" spekulerades det vilt om att artisten hade en romans med  "The Sounds"-sångerskan Maja Ivarsson.

– Alltså vi hade ju en speciell connection, men det blev ju liksom något annat. Folk ville ju att vi skulle vara tillsammans, sen var det ju inte på det sättet, har Darin tidigare sagt i programmet om deras relation.

Här kan du läsa mer om Darin och Maja Ivarssons relation i dag.

Sommaren 2020 kom Darin ut som homosexuell i ett inlägg på Instagram, och överöstes av kärlek från fansen. Men hur ser det ut på kärleksfronten i dag? Artisten har varit väldigt förtegen kring sitt kärleksliv, men i en intervju i Hellenius hörna förra året berättade Darin att han var singel.

Här kan du läsa mer om vad Darin Zanyar söker hos en framtida pojkvän.

Foto: Stella Pictures

Darins förmögenhet – så mycket tjänar han

Men hur mycket tjänar man som folkkär artist i Sverige? Enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Darin Zanyar en fastställd förvärvsinkomst på 939 260 kronor år 2020 med ett överskott av kapital på hela 1 619 643 kronor.

Han är även verksam som styrelseledamot i bolaget Dex Music AB, som under år 2021 omsatte 5 776 000 kronor och tillgångarna uppmättes till en summa om nära 6,4 miljoner, enligt Alla bolag.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.