Så mycket pengar tjänar Darin Zanyar
Hur mycket tjänar man som folkkär artist i Sverige? - Foto: Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Darins lyxlön och miljonbolag – så mycket tjänar folkkäre stjärnan

Darin Zanyar har gjort en riktig raketkarriär sedan sin medverkan i Idol för nära 20 år sedan. Sedan dess har han släppt ett flertal plattor och har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister. Men ser det lika lyckat ut på lönekontot?


Artisten Darin Zanyar tog det svenska folket med storm efter sin andra plats i Idol 2004, och sedan dess har hans karriär minst sagt blomstrat med hitlåtar som bland andra "Money for nothing", "Ta mig tillbaka" och "En säng av rosor".

I år är han åter igen, efter 10 år, tillbaka i rutan i musikprogrammet "Så mycket bättre".

Här kan du läsa allt som Nyheter24:s skrivit om Så mycket bättre 2022.

Darin Zanyar i Idol 2004. Foto: Fredrik Persson/Scanpix/TT

Har Darin partner eller pojkvän?

År 2012, när Darin Zanyar för första gången medverkade i "Så mycket bättre" spekulerades det vilt om att artisten hade en romans med  "The Sounds"-sångerskan Maja Ivarsson.

– Alltså vi hade ju en speciell connection, men det blev ju liksom något annat. Folk ville ju att vi skulle vara tillsammans, sen var det ju inte på det sättet, har Darin tidigare sagt i programmet om deras relation.

Här kan du läsa mer om Darin och Maja Ivarssons relation i dag.

Sommaren 2020 kom Darin ut som homosexuell i ett inlägg på Instagram, och överöstes av kärlek från fansen. Men hur ser det ut på kärleksfronten i dag? Artisten har varit väldigt förtegen kring sitt kärleksliv, men i en intervju i Hellenius hörna förra året berättade Darin att han var singel.

Här kan du läsa mer om vad Darin Zanyar söker hos en framtida pojkvän.

Foto: Stella Pictures

Darins förmögenhet – så mycket tjänar han

Men hur mycket tjänar man som folkkär artist i Sverige? Enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Darin Zanyar en fastställd förvärvsinkomst på 939 260 kronor år 2020 med ett överskott av kapital på hela 1 619 643 kronor.

Han är även verksam som styrelseledamot i bolaget Dex Music AB, som under år 2021 omsatte 5 776 000 kronor och tillgångarna uppmättes till en summa om nära 6,4 miljoner, enligt Alla bolag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.