Stockholm

Allt om Håkan Hemlin i Nordman: Hans fru, tidigare missbruk och familj

Håkan Hemlin är sångaren i Nordman.
Håkan Hemlin är sångaren i Nordman. Foto: Tim Aro/Bertil Ericson/tt

Nordmans frontman Håkan Hemlin är med i Så mycket bättre 2022. Vill du läsa mer om Håkan Hemlin, hans tidigare missbruk, familj och fru Heidi? Då har du kommit helt rätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Håkan Hemlin, 53, är känd för sin raspiga stämma i Nordman. Håkan är född 28 maj 1969 i Gävle och i dag är han bosatt i Halmstad.

Hemlin är aktuellt i årets säsong av "Så mycket bättre" 2022 med sitt framgångsrika band Nordman, och där har både droger och hans tid i fängelse kommit på tal.

Nordman satt i fängelse – för vilka brott?

Håkan Hemlin har nämligen suttit i fängelse ett flertal gånger, dömd för flera olika slags brott. Enligt Faktum har han dömts för olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri.

Här kan du läsa mer om tiden för Nordman i fängelse.

Håkan Hemlin och Mats Wester gjorde succé med Nordman

Nordman är en svensk musikduo som blandar folkmusik, pop och rock. Nordmans Håkan Hemlin och Mats Wester, 58, möttes i en studio i Hjorthagen i Stockholm.

Bandet slog igenom 1994 och med deras dunderhits "Förlist" och "Vandraren", som Hemlin med sin skrovliga stämma fick svenska folket på fall, är de som varit bandets mest populära låtar genom tiderna.

Mats Wester är är gift med Matilda Wester, 54 år. Han har även barnen Emma, 28 och Albin 23. 

Håkan Hemlins missbruk - idag är han drogfri: "Vägde 63 kilo och var helt grå"

I slutet av 90-talet hade Håkan Hemlin gått en destruktiv väg till mötes och höll på i fem år framåt med droger. Till Aftonbladet berättar han att när det var som värst vägde han 63 kilo och var nära på att ge upp.

– Jag vägde 63 kilo och var helt grå. Då gav jag upp själv för första gången, jag ville inte fortsätta. Det var egentligen inte drogerna som var orsaken till det utan det var människorna runt omkring. Det var mer det, jag började normalisera helt sjuka saker och det blev obehagligt. I dag väger jag 86 kilo och mår tipp-topp, säger Håkan Hemlin till tidningen.

Han berättar även att det inte var alkoholen som var problemet utan att det var det "tyngre grejerna" som  orsakade Hemlin och hans närstående lidande. Även Nordman blev lidande på grund av Hemlins drogmissbruk – till det att bandet splittrades.

Efter rehab återupptog Håkan kontakten med Mats och de började skapa musik tillsammans igen, år 2005 var gruppen tillbaka och sjöng hem "Vandraren" igen.

Håkan Hemlin och Mats Wester. Foto: Tim Aro/TT

Håkan Hemlins partner - träffade frun Heidi efter spelning

Håkan Hemlin träffade sin kärlek Heidi Lund, 53, via ett riktigt så kallat ödets knyck. I en intervju med Aftonbladet från 2021 berättar Håkan Hemlin att han åkte ned till Gran Canaria för att spela in en video. 

– Jag skulle egentligen bara dit i två veckor, men det blev ingen video färdig på den tiden. Sedan var det en kompis som sa "vad ska du hem för, du har väl inget att åka hem till". Det här var i januari. Jag kom ned den tredje januari och så sprang jag på Heidi den tionde, säger Hemlin till tidningen.

När han sprang på Heidi var hon gipsad, då hon under sin semester bröt foten och inte fick flyga hem.

De träffades efter att Heidi, efter sina vänners flera uppmaningar, följde med på en spelning som Håkan hade på ett ställe som heter "Heja Norge" i semesterparadiset. 

Har Håkan Hemlin barn?

Från en tidigare relation har Håkan barnen Samuel, Othilia och Elias. På grund av Håkan Hemlins tidigare missbruk och karriärsval har relationerna till barnen inte alltid varit helt okomplicerad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.