Margaux Dietz
Margaux Dietz har förlorat tusentals följare på Instagram. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Margaux Dietz har förlorat tusentals följare: "Så jävla förkrossad"

Margaux Dietz har förlorat tusentals följare sedan sin skandal tidigare i november. I kommentarsfältet fortsätter även kritiken mot Margaux Dietz att hagla.


Det var i början av november som influencerprofilen Margaux Dietz, 32, hamnade i hetluften efter att hon lagt ut en video där hon skrattande filmade en blodig man som hon hittade i sitt trapphus. 

Margaux lät sin son peta på mannen, och till videon hade det valts "rolig musik". Margaux klipp blev genast viralt, och kommentarerna rasade in från besvikna följare.

Margaux Dietz klipp möttes av massiv kritik.

Margaux Dietz förlorade flera samarbeten

Margaux förlorade flera samarbetspartners – däribland Stronger, Lumene, Mionetto, Revolution Race och Westfield Täby Centrum. De sistnämnda bröt inte bara sitt samarbete, utan krävde även att alla spår av deras tidigare samarbete skulle rensas bort. Detta då de inte vill förknippas med Margaux Dietz.

Kort efter skandalen med videon gick Margaux Dietz ut med en ursäkt.

”Jag förstår kritiken, tar till mig av den och vill förbehållslöst be om ursäkt. Mot alla mina medmänniskor, följare och samarbetspartners har jag ett ansvar. Jag har brustit i det ansvaret”, skrev Margaux bland annat.

Sedan dess har Margaux legat lågt på sociala medier. Hennes Instagram och Youtube har inte uppdaterats på flera veckor. Några nya samarbeten har inte heller lagts ut.

Så många följare har Margaux Dietz förlorat

Bloggbevakning rapporterade i helgen hur status såg ut för flera kända svenska influencers när det kommer till hur många följare de har förlorat. Bland de som har förlorat följare finns bland andra Kenza, Alexandra Nilsson och Katrin Zytomierska. De som har ökat i följarantal är Bianca Ingrosso och Sandra Beijer.

Men en influencer stack ut rejält när det kommer till antal förlorade följare – nämligen Margaux Dietz.

Margaux Dietz har efter sin hårt kritiserade video förlorat över 11 000 följare på en månad, och i hennes kommentarsfält på Instagram är stämningen fortfarande hätsk då flera följare helt enkelt inte tror på hennes ursäkt. 

Margaux Dietz har förlorat över 11 000 följare. Bildkälla: Bloggbevakning

Trots att det var flera veckor sedan som Margaux publicerade sin ursäkt så fortsätter kommentarer trilla in från besvikna följare.

Margaux Dietz. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Besvikna följare på Margaux Dietz Instagram

Några kommentarer lyder:

"Det krävdes alltså att flera företag dumpar dig innan du ”inser å förstår” ditt empatilösa beteende. Sämre efterhandskonstruktion har man aldrig sett innan"

"Köper det inte. Du har gjort detta och sedan lagt mycket tid på att redigera filmen och inte ens då insett att det var FEL."

"Vilket jäkla skitsnack. Du brydde dig bara om likes och exponering. Du gjorde det på kostnad av en annan människa, du ångrade dig först när det började kosta. "

"Herregud vilken patetisk efterkonstruktion."

"Hade jag fått veta att mina framtida barn hade en person som agerar så här som förebild hade jag blivit så jävla förkrossad. Hoppas innerligt att du skäms och bett om ursäkt till din son för vad han fick se. Fyfan."

"Låter ganska falskt det du skriver. Låter som du anlitat en krishanterare som skrivit en efterhandskonstruktion för att rädda ditt "jobb". Tror inte du förstår något alls mer än att du tappar samarbetspartners och förlorar inkomst."

Margaux Dietz har inte svarat på kommentarerna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

1 timme sedan
Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

3 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.