Valter Skarsgård och Peter Haber i nya Beck
Valter Skarsgård och Peter Haber i nya Beck-filmen "Dödsfällan". - Foto: Johan Paulin/C More. Bilden är ett montage.

Valter Skarsgård och Peter Haber i nya Beck "Dödsfällan"

Peter Haber och Valter Skarsgård är några av skådespelarna i den nya filmen om Martin Beck. Den 47:e Beck-filmen i ordningen har fått titeln "Dödsfällan". Premiär blir det på juldagen.


Den 25 december är det premiär för den nya Beck-filmen. Den har fått titeln "Dödsfällan", och det blir den 47:e filmen om Martin Beck. I "Dödsfällan" ser vi som brukligt Peter Haber som Martin Beck

Peter Haber och Valter Skarsgård i nya Beck-filmen. Bildkälla: Johan Paulin/C More

Valter Skarsgård ny stjärna i Beck 

Ett nytillskott i Beck-världen är polisaspiranten Vilhelm som spelas av Valter Skarsgård.

"Dödsfällan" börjar med att en festdeltagare hittas död efter en röjig ungdomsfest i ett villaområde utanför Stockholm. Jennie Silfverhjelm spelar Vilhelms mentor Alex Beijer, och i en kommentar berättar Silfverhjelm om känslorna kring den kommande Beck-filmen. 

– Det känns otroligt roligt att få ge alla Beck-fans en ny film i julklapp. Alex Beijer får en något otippad resurs i utredningen, vilket ställer till det för vissa andra, och även för henne själv… Generellt tycker jag att alla karaktärer har fördjupats, våra historier har slipats till och jag tror att Beck är på väg att gå in i en ny era, vilket känns mycket spännande. Med Valter Skarsgård ombord har en ny dynamik i Beck skapats, vilket jag tror kommer bidra till att ännu fler vill se filmerna, säger Jennie Silfverhjelm.

Jennie Silfverhjelm i nya Beck "Dödsfällan". Bildkälla: Johan Paulin/C More

Här är skådespelarna i Beck "Dödsfällan"

I rollerna ser vi förutom Haber och Skarsgård flera bekanta ansikten. Måns Nathanaelson, Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Ingvar Hirdwall, Elmira Arikan, Jonas Karlsson och Rebecka Hemse.

– I den nya säsongen utsätts Beckgruppen för både yttre och inre utmaningar, var går egentligen gränsen för en polis emotionella engagemang och vad händer när en människas moraliska kompass kollapsar och känslorna tar över, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

Ingvar "Grannen" Hirdwall och Valter Skarsgård i nya Beck-filmen. Bildkälla: Johan Paulin/C More


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!