Stockholm

Daniela Rathanas nya uttalande – efter anklagelserna om sexism

Daniela Rathana nya uttalande – efter anklagelserna om sexism
Daniela Rathana nya uttalande – efter anklagelserna om sexism. Foto: Anders Wiklund/TT och Erik Simander / TT

Daniela Rathana har tidigare riktat kritik mot Så mycket bättre 2022, och beskrev inspelningen som "det värsta hon varit med om". Nu vänder artisten, och avslöjar nya detaljer.


Läs mer

Artisten Daniela Rathana, 26, är det nya stjärnsskottet som under den senaste tiden tagit musikbranchen i Sverige med storm. 

Daniela Rathana Så mycket bättre 2022 

Hon körade bakom stora namn som Zara Larsson, Sabina Ddumba och Seinabo Sey under många år innan hon själv slog igenom stort med sin första EP som släpptes 2020. 

Daniela Rathana är för tillfället superaktuell som en av artisterna i Så mycket bättre 2022. 

Hon har tidigare avslöjat att inspelningsperioden av programmet var allt annat än enkel, och att det i själva verket var "det värsta hon varit med om".

Artistens kritik mot Så mycket bättre 

Artisten Daniela Rathana är superaktuell i Så mycket bättre. Foto: Erik Simander / TT

Det var i podcasten ”Värvet” som artisten riktade kritiken mot programmet, och deltagarna.  

– Ibland så var det folk som sa grejer som för mig lät helt sjukt. Det var saker som inte var så politiskt korrekt, lite sexism och så, sa Daniela Rathana då.

"Klumpigt och fel ordval av mig"

Nu tar hon tillbaka sitt uttalande. 

– Det var så fel ordval av mig, det jag menade var att man kom in i programmet och man var supernervös, och så var det lätt att råka säga plumpa grejer. Alla gjorde det och jag är ju alltid värst av alla, säger Daniela Rathana när hon gästar Rix fm och forsätter: 

– Det var klumpigt och fel ordval av mig.

Daniela Rathana förklarar att hon var väldigt nervös inför att programmet skulle sändas, och att hon inte hade sett något avsnitt vid tidpunkten hon gjorde intervjun med podcasten. 

Daniela Rathana kände sig utanför 

Artisten förklarar även att hon kände sig utanför vid inspelningstillfället av Så mycket bättre, och att hon kände att aldrig kom in i gruppen samt att de andra artisterna antagligen inte gillade henne. 

– Så nu när jag tittar tillbaka jag bara ”vad fan det där var ju hur soligt som helst”. Vad fan klagade jag på? Jag ser jättelycklig ut.

Nu förklarar Daniela Rathana att hon ser annorlunda på situationen. 

"Mådde skitdåligt" 

I intervjun säger Daniela Rathana att hon tror att det till stor del kan ha berott på henne själv att hon inte kom i gruppen.

– Mycket av det berodde på att jag mådde skitdåligt när jag var på Gotland av massa anledningar som inte handlade om ”Så mycket bättre”, säger hon.

– Alla är olika bekväma med att ta för sig i en grupp, och jag är inte bekväm med att ta för mig i en grupp fast man kanske tror det om mig, säger hon.

När artisten nu själv har fått se flera av avsnitten av Så mycket bättre medger hon även att hennes ångest har lättat. 

– Det finns verkligen ingenting att klaga på, säger Daniela Rathana.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.