Rapparen Kanye West leverade under torsdagen minst sagt problematiska ord.
Rapparen Kanye West leverade under torsdagen minst sagt problematiska ord. - Foto: Stella Pictures

Kanye West hyllar Hitler som nytänkare: "Varje människa har något av värde"

Kanye West har tidigare blivit avstängd från både Twitter och Instagram i samband med antisemitiska uttalanden. Under torsdagen tog han det hela till en ny galen nivå då han hyllade Hitler i direktsändning.


Rapparen Kanye West, 45, eller Ye som han numera heter, har återkommande gånger tagit sitt beteende till en ny nivå av galen.

Har det inte varit kaotiska scener kring det forna äktenskapet med Kim Kardashian, 42, avslutade samarbeten efter sina galna upptåg – så har han den senaste tiden uttryckt antisemitiska åsikter på sociala medier.

På torsdagen medverkade han i den högerextrema talkshowen "Infowars" och berömde Nazitysklands (Tredje riket) diktator Adolf Hitler.

Kanye West berömmer Hitler

I programmet som sändes live dök rapparen upp i en svart mask. Medverkande konspirationsteoretikern Alex Jones sade att Kanye West "demoniserats" och blivit "orättvist jämförd" med Adolf Hitler, rapporterar The Father.

Rapparen svarade då med att gå igenom några antisemitiska konspirationsteorier, varpå han även passade på att berömma Hitler som nytänkare.

– Den här killen uppfann motorvägar, uppfann själva mikrofonen som jag använder som musiker. Man kan inte säga högt att den här personen aldrig gjorde några bra, sade Kanye West i livesändningen och tillade:

– Varje människa har något av värde som de kommer med till bordet, särskilt Hitler.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!