Stockholm

Anne-Lie Rydé om vilda efterfesten i Så mycket bättre: "Fuck it, nu kör jag"

Anne-Lie Rydé gästar Så mycket bättre 2022.
Anne-Lie Rydé gästar Så mycket bättre 2022. Foto: Tim Aro/TT, Erik Simander/TT

Den 66-åriga Anne-Lie Rydé gästar Så mycket bättre 2022. I en intervju berättar hon om låtvalen, sjukdomen och efterfesten...


Läs mer

Så mycket bättre 2022 gästades nyligen av ingen mindre än Anne-Lie Rydé, 66, som debuterade i slutet av 70-talet med popgruppen EXTRA.

Anne-Lie Rydé var osäker på Så mycket bättre

Sedan dess har hon medverkat i Melodifestivalen, gästat Idol och släppt soloalbum.

Hennes medverkan i Så mycket bättre var däremot inte helt självklar:

– Det var inte omedelbart och hurra, utan jag fick några dagar att tänka igenom det. Jag har aldrig fått frågan förut och blev lite överrumplad. Men de ska ju alltid ha några lite äldre. Efter all medverkan i Melodifestivalen så tittar jag inte på underhållningsprogram längre, så jag har inte riktigt sett Så mycket bättre. Men jag visste att det skulle bli tufft för jag pratade med människor jag känner som har varit med och alla sa att det är brutalt, säger hon i en intervju med Femina.

Är Anne-Lie Rydé singel? Har hon barn? Läs mer om sångerskan här!

Så mycket bättre 2022. Bildkälla: Tim Aro/TT

Anne-Lie Rydé om låtvalen i Så mycket bättre

Redan innan hon tackade ja hade hon bestämt sig för vilka låtar hon skulle tolka, enligt Anne-Lie Rydé var det nämligen inga svåra val.

– Det gjorde jag innan jag tackade ja. När jag fick veta vilka jag skulle vara med kollade jag katalogerna på Spotify för att lyssna igenom materialet och se om det finns något jag kan göra. Jag hittade snabbt favoriter. Sen blev det huggsexa om de väldigt bra låtarna, men jag är väldigt nöjd med låtarna jag fick.

Anne-Lie Rydé om efterfesten i Så mycket bättre

Anne-Lie Rydé var på plats under inspelning i totalt fyra dagar. Och något hon tar med sig lite extra är att hon inte tappat glöden när det kommer till att festa:

– Jag var där fyra hela dagar. Jag minns efterfesten när vi fick festa lite när allt var klart sista kvällen, jag är helt uppenbarligen fortfarande en partymänniska. Det var förlösande, man kände att nu är det över, nu kan vi festa och vara glada. Sen blev jag förkyld veckan innan inspelningen, så det var inte den bästa tajmingen, men jag kände fuck it, nu kör jag. Man får bara kämpa lite mer när man är sjuk, säger hon till Femina.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.