Therése Lindgren Youtuber
Youtubern Therése Lindgren gjorde ett betalt samarbete som väckte starka reaktioner. - Foto: Alexander Larsson Vierth/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Raseri mot Therése Lindgren efter nya bilden: "Chockad"

Therése Lindgren har över en miljon följare på Instagram, och hennes fans brukar hylla det mesta hon gör. Men en av hennes senaste bilder fick följarna att rasa.


Youtube-profilen Therése Lindgren, 35, är en av Sveriges mest framgångsrika influencers. På Instagram har hon 1 miljon följare, och på Youtube har hon 1 miljon prenumeranter. När Medieakademin utsåg Sveriges mäktigaste på Youtube så hamnade Therése på tredje plats.

Genom åren har hon även släppt flera böcker där hon bland annat tar upp ämnen som psykisk ohälsa. Utöver det grundade hon skönhetsmärket Indy Beauty som hon senare har sålt.

Den som är nyfiken på hur mycket pengar Therése Lindgren håvat in kan läsa mer om det här – en hint: det är riktigt mycket!

Therése Lindgren är en av Sveriges mest framstående influencers. Bildkälla: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT Bild

Precis som alla stora influencers så gör Therése ofta samarbeten, och för det mesta så brukar de falla i god jord hos följarna. Men hennes senaste samarbete har fått följarna att rasa.

Therése Lindgren är vegan, och har sedan start använt sina plattformar för att uppmärksamma frågor kring djurrätt. Hon har tagit ställning mot fast fashion-industrin och är pälsmotståndare. Hon är även volontär för Smådjurschansen som omhändertar och omplacerar djur. 

Ja, Therése är starkt förknippad med att brinna för just djur och deras rätt. Därför väckte Theréses senaste betalda samarbete väldigt starka reaktioner.

Therése Lindgren. Bildkälla: Stella Pictures.

Therése Lindgren gör samarbete med Oral-B

Therése la tidigare i veckan ut ett betalt samarbete med Oral-B som bland annat gör eltandborstar och tandkräm. Oral-B är ett företag som testar på djur, och de ägs även av Procter & Gamble, som även de testar produkter på djur, något som sajten Cruelty Free Kitty har skrivit om här.

Cruelty Free Kitty är en sajt som startades 2014 av Suzana Rose. Sajten har samlat en databas med alla företag som testar på djur, och de företag som är cruelty free.
 
I kommentarsfältet under Theréses samarbete rasar kommentarerna in, och många följare är besvikna över samarbetet. 

Therése Lindgrens betalda samarbete fick följarna att rasa. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
Några av de kommentarer som kom in i Theréses kommentarsfält. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Oral-B Nordic har även gått in och kommenterat och skrivit att Oral-B inte testar på djur i EU, men följarna gav sig genast in i debatt och skrev om att de djurtestar utanför EU – något som Oral-B ännu inte har svarat på.

"Väldigt tråkigt att se att du promotar ett märke som testar på djur" och "Hur kan du göra reklam för ett företag som testar på djur? Chockerande" var några reaktioner.

Therése Lindgren har ännu inte bemött kritiken.

Det här är inte första gången som följarna rasar mot Theréses samarbeten. För bara någon månad sedan la Therése ut ett betalt samarbete med Systembolaget – och det väckte starka reaktioner. Mer om det kan du läsa här.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...