Elin Härkönen
Elin Härkönens video på nyårsklänningen väckte starka reaktioner. - Foto: Tim Aro/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Elin Härkönens nyårsklänning väcker starka reaktioner: "Gör ont i mig"

Elin Härkönen filmade sin nyårsklänning och la ut på Instagram – något som genast väckte oerhört starka reaktioner från följarna. "Det var längesen en story väckte så mycket uppmärksamhet som den jag la upp igår", skriver Elin nu.


Träningsprofilen Elin Härkönen, 28, har gjort en minst sagt imponerande resa i livet. Som tonåring tävlade hon i voltige. När hon var 18 år så gjorde hon sig redo för VM. Framtiden såg ljus ut. Men under en träning så så blev Elins häst skrämd. Elin Härkönen kastades av hästryggen. 

Den fruktansvärda olyckan resulterade i att Elin bröt en halskota och fick en spricka i en annan. I en intervju med Må bra har Elin berättat att hon inte kände någon kontakt mellan huvud och kropp.

Elin stelopererades, och fick ett tufft besked av läkarna: hon skulle aldrig mer kunna leva ett aktivt liv. 

Elin Härkönen. Bildkälla: Tim Aro/TT Bild

Elin Härkönen ville inte acceptera läkarnas ord. Hon bestämde sig för att motbevisa dom –  och började då sin resa med stenhård rehabträning. 

Idag är det svårt att tro att Elin har varit helt oförmögen att röra sig. På Instagram, där Elin har 1000 följare, så imponerar Elin med olika gymnastiska övningar och träningstips. Nyligen såg vi dessutom Elin i "Elitstyrkans hemligheter".

Anthony Yigit och Elin Härkönen. Bildkälla: Stella Pictures.

Elin Härkönen filmade sin nyårsklänning – väckte starka reaktioner

Nyårsafton närmar sig med stormsteg, och inför festligheterna skulle Elin passa på att prova en nyårsklänning som hon köpt tidigare i år. 

I klippet som Elin delade med sig av på Instagram så hör vi hur Elin ropar på pojkvännen Anthony Yigit. Hon behöver hjälp att knäppa klänningen.

– Den är jättefin, säger Elin i klippet.

– Ja älskling, jag vet det. Men du har lagt på dig ganska mycket muskler, säger Anthony, som även han är en välkänd träningsprofil.

Anthony kämpar på med att försöka stänga klänningen, men det är kört. Den är helt enkelt omöjlig att knäppa igen. 

Elin Härkönen älskar en festlig klänning. Här på röda mattan med Laila Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

Efter att Elin delade med sig av klippet fick hon väldigt många reaktioner av sina följare, något som hon nu berättar om.

"Det var längesen en story väckte så mycket uppmärksamhet som den jag la upp igår. Att jag inte kom i en klänning som jag tänkte jag kunde ha på nyårsafton. För mig fylldes jag av glädje och skrattade åt det faktum att jag lyckats bygga SÅ mycket muskler det här året. Så coolt ju!", inledde Elin sin text.

Hon fortsätter:

"Men efter era meddelanden förstår jag att det inte alls är så för alla. Långt ifrån. Att det för många förknippas med något negativt att inte komma i ”sin storlek”. Att det är ångestframkallande. Att man har misslyckats? Det gör ont i mig att det ska vara så. Vem har bestämt att mindre är förknippat med bättre? Nej. Jag kan av erfarenhet berätta att vara stark är så j*kla mycket mer fantastiskt än att vara storlek 0. Jag har dessutom aldrig mått så bra i min kropp som jag gör nu", skriver Elin.

Hon avslutar med en uppmaning till sina följare som våndas inför nyår: "Så till dig som inte kommer i den där klänningen du tänkte ha på nyår, skit samma. Du får hitta något annat", skriver Elin.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!