Soldoktorn blev varse om en värmande gest från sina kollegor.
Soldoktorn blev varse om en värmande gest från sina kollegor. - Foto: Ali Lorestani/TT

Mikael Sandström om ensamheten vid jul och räddningen: "Hedrar dem"

Efter att Mikael Sandströms, även känd som Soldoktorn, förlorade sin tidigare sambo i suicid slog ensamheten till under en jul. Men mitt i sorgen "räddade" två vänner Mikael med en värmande gest.


Efter att Mikael Sandströms tidigare sambo begick självmord slog ensamheten till. Det blev även extra påtaglig när det kort efter den tragiska händelsen väntade en jul – i ensamhetens tecken. 

Men när det närmade sig juletid och Mikael Sandström i vanlig ordning medverkade i TV4:s "Nyhetsmorgon", tillsammans med programledarna Tilde de Paula Eby, 50, och Peter Jhide, 51 blev han mäkta förvånad av kollegornas värmande gest.

– Vi var klara klockan elva och jag skulle åka hem till ensamhet i Bergslagen och då frågade Peter och Tilde "vad ska du göra?", berättar Sandström i podcasten Vårddjungeln. 

Mikael Sandström om ensamheten: "Grinig"

Programledarna erbjöd nämligen Soldoktorn att komma hem till dem och fira jul, men Sandström tackade helt sonika nej då han kände en viss skam i det hela.

Programledaren tillika vännen Tilde de Paula Eby gav däremot inte upp och ringde vid ett senare tillfälle Sandström och bjöd in honom på jullunch.

– Då tänkte jag "nu får det vara nog med att vara grinig gammal gubbe", berättar Sandström i podcasten.

Mikael Sandström om gesten: "Hedrar dem"

Efter lunchen begav sig Sandström till och med hem till Peter Jihde som behövde en tomte. I podden blickar han tillbaka till dagen och minns det som en av sina "mest lyckade jular".

– Nej det är inte tanken som räknas, det är handlingen som räknas. Peter och Tilde gjorde det ju. Jag hedrar dem från djupet av mitt hjärta. Jag blir glad bara jag tänker på det nu.

/
/
/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!