Erik Ekstrand och Mackan Edlund var kompanjoner i många år
Erik Ekstrand och Mackan Edlund var kompanjoner i många år - Foto: Stella Pictures

Allt du vill veta om Erik Ekstrand: Flickvännen, längden och relationen till Mackan

Vi har samlat allt du kan tänkas vilja veta om TV-profilen Erik Ekstrand här!


Erik Ekstrand har gått från TV6-profil till SVT-profil, men en sak är säker och det är att vi alltid fått oss ett gott skratt med honom i rutan. 

Nu är han aktuell i SVT-satsningen "Hotell Romantik", och vi har samlat allt du vill veta om honom i denna artikel! 

Var kommer Erik Ekstrand ifrån? 

Erik Ekstrand är född 22 oktober 1979 i Östersund, och uppvuxen i Sveg. 

Erik Ekstrand var en del av "Erik och Mackan" – hur ser deras relation ut i dag?

Erik Ekstrands är mest känd för att vara ena halvan av Erik och Mackan, tillsammans med Mackan Edlund. TV6-duon var aktiva i rutan mellan år 2008 och 2015. De gjorde bland annat programmen ”Erik och Mackan – Hela och Rena”, ”Hål i väggen” och ”99 saker man måste göra innan man dör”. 

Erik och Mackan träffades när de studerade vid högskolan i Skövde. 

Än i dag blir han ofta förknippad med den tiden, något han pratar om i podcasten ”TV-fabriken”:

 –  Det är lika ofta nästan som någon skriker ”Mackan” efter mig, som någon skriker ”Erik” efter mig. 

Han berättar även om sin relation till Mackan i dag: 

 –  Vi är ju gamla gamla kompisar, bästa kompisar, svinlänge. Han fick ju barn före mig, och då har man ju mer fokus på familjen. När jobbet är slut måste man hem, rent praktiskt, måste hem och ta hand om barnen. Sen fick ju jag barn, omlott efter honom. Han bor söder om stan, jag bor norr om stan… och vi fick inga jobb ihop längre. Allt har en brinntid. 

Erik säger att duon fortfarande hörs regelbundet, och fortfarande är bästa vänner. De syns inte ofta, men har väldigt kul när de väl gör det. 

Erik Ekstrands längd 

Hur lång Erik är, är inte för tillfället känt. Men han ser väl rätt lång ut?

Erik Ekstrand var Babben Larsson sidekick i "1 mot Sverige". Foto: Stella Pictures

Vem är Erik Ekstrands flickvän?

Erik Ekstrand är privat av sig när det kommer till hans sambo. På sin Instagram delar han glimtar från deras liv och vardag, men det är inte ofta vi får se den lycklige skymta förbi. 

 Men i en intervju med Torbjörn Ek så berättar han lite om sitt kärleksliv. 

– Det är fantastiskt. Jag sätter en femma. Jag är verkligen ihop med en människa som gör livet bättre och som kompletterar mig på ett fantastiskt sätt. Hon är klok på ett sätt som jag inte är klok, hon är tokig på ett sätt som jag inte är tokig, så det är perfekt. Underbart faktiskt, sa han till Aftonbladet i november 2021. 

Har Erik Ekstrand barn?

Ja! Erik Ekstrand har en dotter. 

Erik Ekstrands dotter föddes med en sjukdom

Erik Ekstrands dotter som i dag är sex år gammal, genomgick en levertransplantation 2020. Det märktes direkt när hon föddes att något inte riktigt stod rätt till. 

Något han pratar om i P4 Extra – gästen

– Efter två dagar på BB, hon föddes och allt var bra. Sen så kom en sjuksyrra och sa ”jag tycker hon ser lite gul ut, ska vi ta ett blodprov och kolla lite grejer”. Då blir man ju livrädd liksom. Sen i väg till neonatalavdelningen och försöka ta blodprov på en så liten unge… 

Efter detta väntade flera prover och en oviss tid för den lilla familjen. Till slut konstaterades det att dottern hade en sjukdom som heter gallvägsatresi, och när dotter var ca åtta veckor genomgick hon en första operation. 

Efter det fick familjen ett litet andrum på några år, men sedan stod det klart att hon var tvungen att sättas upp på en transplantationslista. Efter ett par månader på listan var det dags för den stora operationen.

Erik berättar:

– Hon opererades, vaknade på intensiven. Det var precis innan corona kom, så vi fick fortfarande vara med och det var ingen munskyddsfestival och rymddräkter på läkarna, utan det gick och prata med dem. Hon vaknade och vi var på intensiven en vecka, och det var ju fruktansvärt, för där är det ju liv och död runt en hela tiden. Så där var vi en vecka, sen var vi en vecka på transplantationsavdelningen och sen åkte vi hem. Det är rekordtid, två veckor för ett barn som… och sen har det gått svinbra liksom. 

Erik Ekstrand finns på Instagram

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!