Här är allt om vår folkkära Markoolio.
Här är allt om vår folkkära Markoolio. - Foto: Karin Törnblom/Karin Wesslén/TT

Allt om Markoolios familj och kärleksliv – efter skilsmässan: "Jag är för svår att leva med"

Publicerades: 13 Jan, 15:56, Uppdaterades: 19 Jan, 21:31

Marko blev svenska folkets Markoolio efter hans första albumsläpp 1998. Sedan dess har han äntrat scener landet runt och synts i tv. Här är allt om Markoolis artisteri, familj och kärleksliv!


Marko Kristian Lehtosalo, 48, är född 1 januari 1975 i Lahtis, Finland. När Marko var sex månader gammal flyttade han och hans familj till Stockholmsförorten Orminge i Nacka kommun. 

"Vi drar till fjällen"och "Jag orkar inte mer" tog sig rakt upp på topplistorna när de släpptes. Marko har även gjort succé i tv där han bland annat vann "Let's Dance" 2013. Han har också gjort sig känd som karaktären "Dr Mugg" och programlett "Talang" och "Top Gear Sverige".

Under 2023 är Markoolio aktuell i den nya realityserien "Marko och Irma", där Markoolios mamma Irma Lehtosalo, 67, är den nya tv-stjärnan. I programmet hjälper Marko Lehtosalo sin mamma att bygga ett nytt hus.

Markoolio och Cecilia Ehrling vann "Lets Dance". Foto: Maja Suslin/TT

Markoolios lögn avslöjades i programmet

Marko blev Markoolio med hela svenska folket efter hans hit "Sommar och sol" 1998. Då ska han ha sagt att han blev upptäckt på en nattbuss mellan Orminge och Stockholm. Men i själva verket var det en lögn som Marko efter flera år avslöjade när han var sommarvärd i P1 2018. 

– En kille som jobbade på 7-eleven 1998 slutade för att jobba med musik. Han hade hört att jag höll på lite med musik och frågade om jag ville komma förbi hans studio. Hela den här nattbusshistorien uppdiktades av mig och skivbolaget. De sa att vi var tvungna att ha en bra story, säger Markoolio i programmet.

Har Markoolio några barn?

Markoolio har tre barn, Moa, Majken och Melker tillsammans med Jessica Westergård Lehtosalo, 39. Marko var gift med barnens mamma i tio år innan de sex år som gifta skiljde sig 2020. 

Jessica Westergård och Marko träffades när han anlitade henne som personlig tränare 2008 för att komma i form. Och det var genom radiokanalen Rix Morronzoo, i direktsändning, friade till sin före detta hustru. 

Markoolio och Jessica Westergård. Foto: StellaPictures

Har Markoolio någon partner?

Efter att Marko och exhustrun Jessica Westergård separerade har artisten inte synts till med någon ny kärlek. Till Hemtrevligt säger Marko att han inte längtar efter en ny kvinna, och han trivs som singel.

– Kanske skulle det bli som särbo i så fall, men jag tror att jag är för svår att leva med. Jag har för mycket ångest. Jag har dessutom sagt till mina barn att så länge de bor hemma kommer det inte flytta in någon ny kvinna i detta hus.

Markoolios barndom kantades av mörker

Markoolio säger till tidningen att hans mamma Irma Lehtosalo var 19 år när hon blev oplanerat gravid, och artistens pappa lämnade honom medan han fortfarande var en bebis. Markoolio har två syskon, brodern Mikko och systern Mirka

– På torget i Orminge kunde mamma möta pappa med en annan kvinna, som var rom precis som han och delade kulturen och de mer traditionella kläderna, som långa svarta sammetskjolar och färgglada skjortor, säger Marko och förklarar att sin pappa har han aldrig haft någon relation alls till, säger Markoolio till tidningen.

Det var i det omtalade "Sommar i P1" programmet 2018 som artisten berättade öppenhjärtligt om sin uppväxt och sanningen om sin mamma.

Han berättade bland annat om sin barndom kantad av misshandel och alkohol i hemmet. Det var mamma Irma som uppmanade honom till att berätta om henne utan att försköna det.

Relaterat
Senaste nytt

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

Juilliard sparkar tidigare chef

Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

1 timme sedan
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

2 timmar sedan
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

2 timmar sedan
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Sommarvärdens hånfulla pik – efter Sveriges Radios miss

2 timmar sedan
"Sommar i P1" drar snart igång och 2023 års sommarpratade har presenterats. Men i samband med detta gjorde Sveriges Radio en liten miss, som sommarvärden Ahmed Berhan inte var sen att uppmärksamma.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.