Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby roddar TV4:s nya satsning "Efter fem söndag" - Foto: Henrik Montgomery/TT Bild. Bilden är ett montage.

Tilde de Paula Ebys känga mot TV4: "Dåliga..."

Tilde de Paula Eby leder nu den nya satsningen "Efter fem söndag" på TV4. I en ny intervju riktar Tilde de Paula en känga mot kanalen. Läs mer här.


Tilde de Paula Eby, 50, är en av Sveriges mest folkkära programledare, och kanske också en av TV4:s mest lojala profiler. Tilde de Paula Eby har jobbat på TV4 sedan 1997, och där har hon bland annat kört "Nyhetsmorgon", "Let's Dance" och "Efter fem".

I söndags var det premiär för TV4:s nya satsning "Efter fem söndag", och nu blir det fokus på svenska nyheter och mycket mer lokaljournalistik.

Är du nyfiken på hur mycket pengar Tilde de Paula tjänar? Det kan du läsa mer om här!

Tilde de Paula Eby. Bildkälla: Stella Pictures.

Tilde de Paula Eby riktar känga mot TV4

I ett pressmeddelande kommenterade TV4:s programdirektör Viveka Hansson den nya satsningen.

– "Efter fem söndag" kommer att ha samma pigga själ som Efter fem under vardagarna, men vara ännu mer fokuserat på svenska nyheter från veckan som gått och lokala berättelser från olika hörn av landet. Sverigesvepet är ett av de mest populära segmenten under vardagarna, och det har vi tagit fasta på och utvecklat, sa Hansson då bland annat, något som Dagens Media då rapporterade om.

Tilde de Paula Eby. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

I en intervju med Aftonbladet riktar Tilde de Paula Eby en känga mot TV4. Det finns nämligen en speciell anledning till att hon ser fram emot att leda den nya TV4-satsningen. 

– Det känns jäkligt bra för TV4 är dåliga på lokaljournalistik och man får inte glömma bort att majoriteten av Sveriges befolkning inte bor i Stockholm, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet.

Nyligen skrev Nyheter24 om hur Paolo Roberto idag ser på att han fick sparken från TV4-succén "Farmen". Mer om det kan du läsa här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!