Stockholm

Ruben Östlunds flådiga lyxliv: Miljonerna, husen och "osexiga" bråken med frun

Ruben Östlund är just nu aktuell med långfilmen "Triangle of sadness"
Ruben Östlund är just nu aktuell med långfilmen "Triangle of sadness". Foto: Adam Ihse/Christina Kronér/TT/Stella Pictures

Det är inte bara karriären som går som på räls för Ruben Östlund – även på hemmaplan osar det lyx och flärd om hans tillvaro. Nyheter24 har samlat allt du vill veta om stjärnregissörens kärleksliv, miljontillgångar och boende utomlands.

Ruben Östlund, 48, är filmregissören och manusförfattaren som tagit både Sverige och världen med storm. Han fick sitt stora internationella genombrott med långfilmen "De ofrivilliga" 2008, och hans senaste film "Triangle of Sadness" belönades nyligen med hela tre Oscarsnomineringar.

Läs mer

Ruben Östlund, 48, är filmregissören och manusförfattaren som tagit både Sverige och världen med storm. Han fick sitt stora internationella genombrott med långfilmen "De ofrivilliga" 2008, och hans senaste film "Triangle of Sadness" belönades nyligen med hela tre Oscarsnomineringar.

Karriären går som på räls helt enkelt, och Nyheter24 har djupdykt lite bland de frågor som flest googlar om Ruben Östlund. Den som vill veta mer om hans lyxiga tillvaro och familjesituation har med andra ord kommit helt rätt.

Har Ruben Östlund barn?

Ruben Östlund har två tvillingdöttrar i 20-årsåldern ihop med exfrun och regissören Andrea Östlund, vid namn Hilda och Alva. Paret skiljde sig 2008.

Ruben Östlund och tvillingdöttrarna Alva och Hilda. Foto: Anders Wikund/TT

Ihop med sin nuvarande fru Sina Görtz har Ruben Östlund sonen Elias, född 2021 – och att berätta för sina döttrar att ett nytt syskon var på ingång var något han behövde förbereda sig på.

– Det ändrar ju hierarkin i en familj. Jag sa att jag hade något och berätta och tog ut dem på restaurang. När de fick veta att de skulle få en brorsa blev de jätteglada, säger han i en intervju med Femina och fortsätter:

– Jag njuter till och med när Elias vaknar på nätterna och känner ingen konflikt mellan tiden med familjen och filmen.

Vem är Ruben Östlunds fru Sina Görtz?

Ruben Östlund och modefotografen Sina Görtz har varit ett par sedan 2016. Paret bor i en drygt 170 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Göteborg, och har även ett hus på Mallorca. 

Med anledning av ett stambyte i den svenska bostaden bor familjen permanent på den spanska semesterön just nu. Där huserar de i ett townhouse på två våningar från 1790.

Ruben Östlunds "osexiga" bråk med hustrun

Ett av paret första bråk handlade om det, enligt Ruben själv, "osexiga" samtalet pengar. De befann sig i Cannes på den årliga filmfestivalen och hamnade i ett klassiskt tjafs om vem som skulle ta nästa nota.

– Något av det omanligaste jag kan tänka mig är att framstå som snål. På vägen hem så kände jag att jag måste försöka lyfta den här frågan. Då sa jag att det är intressant att det är så svårt att prata om pengar. Då sa hon: ”Jag tycker att det är osexigt att prata om pengar”, har Ruben berättat i en intervju med Kingsize Magazine

På senare dagar har paret löst problemet genom att installera en ekonomiapp.

– Pling, säger det – så kommer det en liten notifikation: du är skyldig mig detta. Det är väldigt osexigt, men det har löst 95 procent av alla våra ekonomiska bråk, säger han till Kingsize.

I Fördomspodden har Ruben Östlund berättat att han och hustrun Sina inte har ett äktenskapsförord.

Ruben Östlund och frun Sina Görtz. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hur mycket tjänar Ruben Östlund?

Så hur det går för stjärnregissören på den ekonomiska fronten? Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av hade han en inkomst av tjänst på 716 722 kronor under inkomståret 2021. 

Ruben Östlund är verksam i sex bolag. Ett av dem, produktionsbolaget "Triangle of Sadness AB", har omsättningstillgångar på drygt 102 miljoner kronor. Hans övriga bolag har tillgångar på omkring 15 miljoner tillsammans.

Det går ingen nöd på honom, med andra ord.

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.