Prinsessan Dianas berömda klänning har auktionerats i New York
Prinsessan Dianas berömda klänning har auktionerats i New York - Foto: Herman Knippertz/Bebeto Matthews

Prinsessan Dianas berömda klänning säljs – här är det svindlande priset

​Prinsessan Diana var prinsessa över Wales och mycket omtyckt av sitt land. Efter hennes tragiska död har många av hennes klänningar auktionerats ut. Nu har en av hennes mest berömda klänningar sålts – till ett skyhögt pris.​


Prinsessan Diana var prinsessa av Wales och omkom i en tragisk trafikolycka år 1997. Hon var väldigt omtyckt och lämnade efter sig pris William och pris Harry. Prinsessan Diana hade många klänningar och då och då så säljs dem. Nu har en av de populäraste klänningarna sålts, vilket CNN var först att rapportera om. 

Här är det svindlande priset på prinsessan Dianas klänning

Klänningen bar Diana senast på en familjefotografering år 1991 och en privat tillställning för Vanity Fair, tätt inpå sin död. Klänningen är designad av kläddesignern Victor Edelstein, och tillhör hans höstkollektion från år 1989. Klänningen är auberginefärgade i sammet, axelbandslös med en tulpan-formad kjol.

Klänningen auktionerades ut på Sothebys i New York 604 800 dollar, skriver CNN på sin hemsida. Auktionspriset på klänningen motsvarar 6 331 512 svenska kronor.

Klänningen såldes för över 6 000 000 kronor på en auktion i New York. Foto: Foto: Bebeto Matthews


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!