Markoolios mamma Irma har fått motta hatbrev efter sin öppenhet.
Markoolios mamma Irma har fått motta hatbrev efter sin öppenhet. - Foto: Karin Wesslén/TT/Pressbild TV4

Markoolios mamma Irma får motta hatbrev efter tittarsuccén

Markoolios mamma träder fram som tv-stjärna i den nya realityserien "Marko och Irma". Tv-tittarna följer med Marko och Irma under deras husprojekt samtidigt som de bjuder in till öppenhjärtliga samtal – vilket inte alla tittare uppskattar.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 12 januari hade den nya realityserien "Marko och Irma" premiär på TV4. I programmet får vi följa Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, och mamma Irma Lehtosalos vardag på Ingarö i Stockholms skärgård. 

Tillsammans har de ett eget program som verkar ha gått hem i tv-sofforna, där tv-tittarna får se son och mor bygga ett nytt hus till Irma. Förutom det spännande husprojektet har de även dragit in en hel del pengar på bygget.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och i dag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko, men en bra investering att få ihop det här, säger byggledaren Håkan Svanström till Hänt.

Markoolios mörka barndom

Det var i det omtalade "Sommar i P1" programmet 2018 som Markoolio berättade öppenhjärtligt om sin uppväxt och sanningen om sin mamma.

Han berättade bland annat om sin barndom kantad av misshandel och alkohol i hemmet. Det var mamma Irma som uppmanade honom till att berätta om henne i programmet utan att försköna det. 

Markoolio säger till tidningen att hans mamma Irma Lehtosalo var 19 år när hon blev oplanerat gravid, och artistens pappa lämnade honom medan han fortfarande var en bebis.

Markoolios mamma fick hatbrev: "Helvete"

Relationen med mamma Irma har Markoolio alltid hållit högt, vilket han värnar än mer om efter succén i tv-rutan. Nu har däremot Irma fått kränkande brev skickade till sig på grund av sin ärlighet.

– Morsan fick ett handskrivet brev av någon, utan avsändare, där den personen skrev att mamma inte längre skulle babbla offentligt om vår uppväxt, alkoholmissbruk och sånt. För att det på något sätt skulle skada finländares rykte. Men mamma har aldrig sagt att anledningen för att hon druckit skulle vara att hon är finne, säger Marko i TV4-programmet och tillägger:

– Det här kan dra åt helvete!