Merja blev tipsad om att söka till programmet av sitt barnbarn
Merja blev tipsad om att söka till programmet av sitt barnbarn - Foto: Printscreen/SVT

Merja om sin medverkan i Hotell Romantik: "Alla ville ha mig"

Merja Haanpää, 70, är en av årets deltagare i Hotell Romantik. I en exklusiv intervju med Nyheter24 berättar hon om varför hon sökte och vad programmet gett henne.


Hotell romantik är ett program på SVT där 28 pensionärer får åka till ett lyxhotell i Schweiz och dejta för att hitta kärleken. En av de medverkande är Merja Haanpää, 70. I en exklusiv intervju med Nyheter24 delar Merja med sig av sin upplevelse av programmet och varför hon sökte.

Det är en glad Merja som svarar i telefonen. Hon är på gott humör och ska ha vänner över på kaffe under eftermiddagen. Merja beskriver sig själv som en social person som är iväg på lite av varje.

Därför sökte Merja till Hotell Romantik

På frågan varför hon sökte till programmet från första början svarar hon:

— En sen kväll fick jag ett SMS från mitt barnbarn. Hon skrev att det här skulle vara som gjort för mig och skickade en länk, säger Merja till Nyheter24.

Merja gick in på länken, för att om hennes barnbarn skickat något till henne, som hon tror skulle passa Merja, så kommer hon lyssna. 

— Jag skickade in en bild på mig där jag tyckte jag såg lite mysig ut och satt i köket. Så skrev jag något kort om att jag söker en genomsnäll, lång och vacker kille med ordning och reda som kan prioritera sin familj, och på den vägen är det, säger Merja. 

Att det just hade varit pandemi var något som också hängde ihop med att Merja sökte till programmet, berättar hon. Hon beskriver sig själv som en social person som behöver träffa människor och göra saker.

En av Merjas favoritaktivitet under veckan var rejvet. Foto: Printscreen/SVT

Merja om att komma med i Hotell Romantik

— Jag blev otroligt glad när jag fick veta att jag kommit med. Vi åkte veckan innan midsommar förra året och var borta i åtta dagar. Det var magi i livet att vara där. Det kändes som att jag befann mig på en fest där alla ville ha mig, berättar Merja glatt.

Medverkan i Hotell Romantik har gett Merja många vänner för livet som hon träffar och har tät kontakt med än idag. Men huruvida hon hittat kärleken vill hon inte svara på.

— Man pratade med alla om olika saker och aktiviteterna var bara en bonus. Jag hittade vänner för livet, säger Merja Haanpää.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.