- Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/Jessica Gow/TT

Jon Henrik Fjällgrens exflickvän bryter tystnaden efter succén i Melodifestivalen

Jon Henrik Fjällgren gjorde succé i Melodifestivalens första semifinal 2023. Två som satt hemma och lyssnade på den magiska jojken var Fjällgrens exflickvän och dotter.


Jon Henrik Fjällgren, 35, har under de senaste åren blivit ett namn på allas läppar. Succétåget inleddes när han vann svenska folkets hjärtan i "Talang" 2014, och sedan dess har karriären fortsatt gå spikrakt uppåt. Han har därefter bland annat vunnit "Let’s dance" 2018 och hunnit delta i Melodifestivalen tre gånger. 

I år gjorde Fjällgren återigen succé när han tillsammans med Adam Woods och Arc North äntrade scenen i Melodifestivalen 2023 års första semifinal i Göteborg. De tog sig direkt vidare till final med låten som Jon Henrik Fjällgren tillägnat sin dotter Ella Sáve.

Låten "Sávezan" betyder "min lilla Sáve" på samiska, låtens budskap kan även appliceras på alla sorters kärlek.

– För mig är numret baserat på mig och mitt band till henne. Om man går fram några år, man går in i framtiden kanske tio år framåt och min dotter har vuxit upp. Så gör vi det här numret tillsammans. Hon är väldigt dansig idag, hon är väldigt med, hon jojkar och kollar på tv när jag är med. Så jag ser redan nu vid två års åldern att hon har det musikaliska i kroppen, vilket är häftigt, sa Jon Henrik Fjällgren till Hänt innan han gick på scenen under lördagens semifinal.

Jon Henrik Fjällgren om relationen till exflickvännen

Jon Henrik Fjällgren har tidigare berättat om hur han träffade ex-flickvännen Maret Nystad under sin tid på behandlingshem.

– När jag var på behandlingshem så var det en tjej som skrev till mig på Instagram. Hon skrev att hon befann sig i närheten och sa att om jag ville gå en promenad eller ses på en fika så skulle vi kunna göra det. Det slutade med att vi träffades och blev tillsammans, berättade han i sitt avsnitt i "Stjärnorna på slottet".

I oktober 2020 föddes Jon Henrik och Maret Nystads dotter. Men kort efter att dottern kommit till världen gick Jon Henrik ut med att han och Maret valt att gå skilda vägar – redan en månad innan att dottern föddes.

Maret Nystad till höger. Foto: Jessica Gow/TT

Då Marit och Jon Henrik bor på olika orter har han inte kunnat träffa dottern när han vill. Men nu på slutet har det blivit mer. 

– Jag träffar henne mycket, så det känns väldigt bra. Det var pandemin som satte käppar i hjulet tidigare, men nu känns det bättre och vi ses och vi umgås, och det är fint att se hur hon utvecklas och hur hon följer mina fotspår.

Jon Henrik Fjällgrens exflickvän om Melodifestivalen

I en intervju med Hänt berättar nu exflickvännen Maret Nystad om hur dottern reagerade när hon såg pappa Jon Henrik ta ton och jojka låten tillägnad henne i tv-rutan.

"Ella brydde sig inte så mycket om de andra uppträdandena, men när hon förstod att det var pappas tur att uppträda så började hon följa tv:n och började direkt dansa och sjunga. Hon dansade hela numret, så det var väldigt kul att se. Och när Jon gick direkt till finalen jublade hon med alla oss andra. Hon förstår ju inte vad Mello är men hon var väldigt involverad. Hon gillade också att vara i centrum och att alla kollade på henne medan hon dansade", skriver Maret Nystad i ett meddelande till sajten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.