Nordman tävlar i Melodifestivalen 2023
Nordman tävlar i Melodifestivalen 2023 - Foto: Gunnar Seijbold/Tim Aro/TT

Så mycket tjänar duon i Nordman – efter alla år av monsterhits och kändisskap

Nordman består utav Håkan Hemlin och Mats Wester, vars låtar har älskats av både svenska och nordiska fans sedan 90-talet. Syns den långa musikkarriären på kontot? Det har vi tagit reda på.


Nordman tävlar i Melodifestivalen 2023

Deltävling 3 i Melodifestivalen 2023 går av stapeln lördagen 18 februari, och en av artisterna är inga mindre än Nordman.

Förra veckan gick Maria Sur och färgsprakande Panetoz direkt till finalen i Friends Arena. När det är dags för Nordman att äntra Mello-scenen ställs de emot bland andra Paul Rey och norska bröderna Marcus och Martinus.

Här kan du läsa mer om deltävling 3 i Melodifestivalen 2023 – startfält och artister

Håkan Hemlins missbruk – stjärnan i Nordman var beroende av droger

Redan 1994 slog Nordman igenom med den omedelbara hitlåten "Förlist". Deras första platta var en succé, men några år senare tvingades duon, bestående av Håkan Hemlin och Mats Wester, ta en paus.

Anledningen var Hemlins drogmissbruk, och enligt utsago var det ett framträdande i Nyhetsmorgon som blev den utlösande faktorn. Han dök nämligen upp till sändningen full och påtänd på kokain efter en blöt festnatt. 

"Jag kom både kolad och full till Nyhetsmorgon. Jag var helt skruvad, kunde inte texten på låten och började skälla ut folk när de påstod att jag var påverkad. Jag stod och sluddrade och folk skällde. Jag visste inte ens var jag befann mej", har Håkan Hemlin skrivit om händelsen i boken "Förlist: Mitt liv och Nordman".

Nordman-stjärnan: Heroin var aldrig min grej 

Under åren av missbruk spenderade Håkan Hemlin alla intjänade pengar på droger – främst hasch och amfetamin, som späddes ut med xylocain och tandläkarbedövning. 

Heroin var, enligt egen utsago, inte hans grej, då han inte ville "sitta och klia sönder ansiktet".

Här kan du läsa mer om Håkan Hemlins missbruk av droger – och liv med hustrun Heidi.

Hur mycket tjänar Nordman?

Under åren som gått har Nordman-duon haft flera pauser och uppbrott från varandra, som återförenades så sent som i "Så mycket bättre" 2022. Hur går det på den ekonomiska fronten, efter så lång och trogen tjänst? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Mats Wester en fastställd förvärvsinkomst på 257 500 kronor 2021. Samma summa för Håkan Hemlin uppgick till 130 100 kronor.

Mats Wester är även verksam i ett aktiebolag som sysslar med musikproduktion och turnéverksamhet. Det omsatte 670 000 kronor under 2022 och har totala tillgångar på drygt 1,2 miljoner.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!