Deltävling 3 i Melodifestivalen 2023 går av stapeln den 18 februari.
Deltävling 3 i Melodifestivalen 2023 går av stapeln den 18 februari. - Foto: Tim Aro/TT och Stina Stjernkvist/TT

Melodifestivalen 2023 – deltävling 3: Startfältet med artister

Melodifestivalen går i helgen in i andra halvan av startfältet. Bidragen i deltävlingen i Lidköping bjuder på dansbandspop, The Weeknd-vibbar från Norge, låtskrivare som tar steget ut i rampljuset – och Nordman.


Melodifestivalen 2023 fortsätter och den 18 februari är det dags för deltävling 3 som då går av stapeln i Lidköping.

Melodifestivalen 2023: Artister i deltävling 3

I vanlig ordning är det sju bidrag som kommer att göra upp i deltävlingen. Men vilka artister är egentligen med och tävlar om en finalplats? Nyheter24 reder ut hur startfältet ser ut inför deltävling 3 nedan.

Paul Rey i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Paul Rey sjunger "Royals" i Lidköping.

Paul Rey inleder deltävlingen i Lidköping. 30-åringen från Lund är med i Melodifestivalen för tredje gången på fyra år och har tuffat till sig något. 

Hans "Royals" har taktfasta handklapp och ett envetet trumsound i bakgrunden som bildar ett atmosfäriskt ljudlandskap till en sådan midtempo-poplåt som Måns Zelmerlöw brukar trivas i.

Läs allt om Paul Rey här: familjen, frun Dalia och hans riktiga namn.

Casanovas i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Casanovas, med låtskrivaren Henrik Sethson näst längst till höger. Arkivbild.

Arvingarna är förmodligen för upptagna med sin krogshow, annars hade de kunnat sjunga "Så kommer känslorna tillbaka". Casper och gänget kan få ångra detta. 

Nu har låtskrivaren Henrik Sethsson i stället satt bidraget i händerna på egna dansbandet Casanovas. Det är en poppig dansbandsrökare om den stackars killen som blivit dumpad, men ändå inte kan släppa sitt ex, som är den enda som förstår honom.

Allt om Casanovas i Melodifestivalen 2023: Låten, medlemmarna och Henrik Sethssons succélåtar

Melanie Wehbe i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Melanie Wehbe är mest känd som låtskrivare, men sjunger "For the show" i Lidköping. Arkivbild.

Melanie Wehbe vann Melodifestivalen 2020 som en av låtskrivarna av "Move" åt The Mamas. 

Nu tar hon själv plats framför mikrofonen som artist med låten "For the show" som inleds i balladtakt, men stegrar sig till midtempo, stöttad av en pulserande syntbas. Den här typen av låtar har ni hört på era spellistor med artister som Ellie Goulding.

Läs allt om Melanie Wehbe i Melodifestivalen 2023 här: Relationen till Mariette, låtarna och Idol-resan

Nordman i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Nordman har inte skrivit sitt bidrag "Släpp alla sorger". I stället har rutinerade Thomas G:son och Jimmy Jansson skapat en låt med gruppens karakteristiska sound, inklusive nyckelharpan, och trimmat den med schlagerpop. 

Dessutom med en text som hämtad från sångaren Håkan Hemlins publika kamp mot demonerna med den återkommande textraden "Släpp alla sorger – vi går vidare".

Läs allt om Mello-aktuella Nordman här: drogmissbruket och pengarna.

Laurell i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Laurell från Kanada har redan gått till final som låtskrivare. Nu tävlar hon även som artist. Pressbild.

Laurell är redan i final, som kompositör till Maria Surs "Never give up'", men här är ännu en låtskrivare som vill bevisa sig som artist. 

Den kanadensiska sångerskan har en röst som påminner mycket om Sia och poplåten "Sober" blandar friskt olika genrer, har till och med ett litet reggaeinfluerade parti och avslutar med en tonartshöjning.

Allt om Laurell Barker: Artistens ursprung, panikändring av låten och kända pojkvän

Ida-Lova i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

"Låt hela stan se på" sjungs av Ida-Lova.

"Låt hela stan se på" av Ida-Lova handlar om att våga tro på sig själv och stå emot kraven i sociala medier. 18-åringen från Stockholm sjunger om vilsna själar i en storstad och om att rätten att få "dansa sönder" sin ångest på Mosebacke torg utan att behöva bry sig om ifall någon filmar och lägger ut på Snap. 

Låten börjar som ballad, men ökar tempot mot slutet på klassiskt schlagermaner.

Här kan du läsa allt om Ida-Lova: Musiken, kärlekslivet och kända mamman

Marcus och Martinus i deltävling 3 i Melodifestivalen 2023

Marcus och Martinus sjunger i den svenska Melodifestivalen på lördag. Arkivbild.

Ligger Oslo på samma breddgrader som Kanada? Nog har de forna barnstjärnorna Marcus & Martinus från Norge sneglat västerut mot Torontos egen The Weeknd? 

Deras bidrag inleds lite trevande, men när väl "droppet" kommer kvalar "Air" in som ett av årets mest moderna bidrag i Melodifestivalen, där texten om kvinnan som får gutterna att tappa andan ackompanjeras av luftiga syntslingor som doftar klubbgolv.

Allt om Marcus och Martinus i Melodifestivalen 2023: Längd, flickvän, familj och ålder

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.