Steffo Törnquist
Det finns en anledning till att Steffo Törnquist har stannat på TV4 i så många år. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Därför vägrar Steffo Törnquist att lämna TV4: "En grej jag har lärt mig..."

Steffo Törnquist har jobbat på TV4 sedan 1989. Nu berättar Steffo om anledningen till att han har valt att stanna på kanalen i 34 år.


Steffo Törnquist, 67, har jobbat på TV4 sedan kanalen startade den 15 september 1990. Innan dess hade han varit vikarie på Dagens Nyheter, och därefter jobbade han på Expressen vad han beskriver som "länge".

Men Steffo tyckte att Expressen gick över gränserna då och då, och det gjorde honom tveksam till att stanna kvar.

Steffo Törnquist presenteras som programledare för programmet SPRIT som gick på TV4 1998. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild

Slutligen föll det sig som så att Steffo värvades till TV4 av Lars Weiss. Året är 1989 och Weiss slänger ut frågan på bordet till Steffo.

"Fan, ska du inte hänga med och starta TV4 istället".

Och så blev det.

Lars Weiss var den som värvade Steffo till TV4. Här ser vi Lars Weiss 1993. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

– Det var fantastiskt. Vi fattade ju inte hur kul det var. Det har ju aldrig hänt sen dess att man har startat en kanal på det sättet med nyhetsredaktion och...Svinkul var det, säger Steffo Törnquist i det senaste avsnittet av Bathina Philipsons podd "Bathinas skilda möten".

Steffo Törnquist. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har jobbat ihop i över 16 år. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Därför stannar Steffo Törnquist kvar på TV4

Steffo minns tiden med glädje, och berättar hur de tidigt bestämde sig för att inte vara så "skitnödiga som SVT".

– Det var en jädra rolig tid. Fantastiskt var det. Och jag är kvar, säger Steffo.

– Vi märker det!, flikar Bathina in.

– Det är en grej jag har lärt mig i livet. Att om man har en plattform som man gillar, då ska man vara rädd om den. Det är fint att ha det. Man behöver inte hålla på och byta, säger Steffo Törnquist i Bathinas podd.

Annika Lindmarker och Steffo Törnquist presenteras som julvärdar i TV4 år 2004. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

När Steffo får frågan om det här med att gå i pension är något han överväger så säger Steffo att det är något han "skulle kunna tänka sig", främst med tanke på att de tidiga mornarna som sändningarna av Nyhetsmorgon innebär börjar ta ut sin rätt.

I Bathinas podd avslöjar Steffo dessutom ett och annat om sin TV4-kollega Jenny Strömstedt – och det är inget för den blyga...


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

1 timme sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.