Allt om Klara Doktorow: Partner, barn och orden om exet David Sundin
Klara Doktorow driver två stycken poddar och har tidigare varit programledare för NRJ. - Foto: Stella Pictures & Instagram/klaradoktorow

Allt om Klara Doktorow: Partner, barn och orden om exet David Sundin

Klara Doktorow är en känd mediepersonlighet och före detta programledare för "Vakna med NRJ". Hon är nu aktuell i SVT:s program "Underdogs" men vem är hon egentligen? Det har Nyheter24 tagit reda på!


Klara Doktorows ålder – hur gammal är hon?

Klara Doktorow är 37 år gammal och är född 21 augusti 1985, vilket betyder att hon kommer fylla 38 under sommaren 2023. 

Är Klara Doktorow från Gotland?

Klara Doktorow är född och uppvuxen på Gotland. Hon växte upp innanför ringmuren i Visby. 

Vilka poddar är Klara Doktorow med i?

Klara Doktorow är aktiv i två podcast. Den ena podden är “The Daily Messiah”, tillsammans med Messiah Hallberg och John Willander Lambrell. Podden hade premiär under oktober 2021 och i en intervju med Aftonbladet berättade Messiah om poddens koncept.

– Det blir som morgonradio men man slipper reklam för mikrovågsugnar och det blir ganska lite låtar av Pitbull och E-type. Man tar det koncentrerade pratet och vi siktar på att göra en halvtimme per dag, förklarade Messiah i intervjun.

Messiah Hallberg är programledare för SVT:s ”Svenska Nyheter”. Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Klara är även med i podcasten “Trettio plus trevar” tillsammans med Sofi Fahrman och Tove Norström. Podden har funnits sedan 2017 och beskriver podden som en “livslustpodd”. 

Hur länge har Klara Doktorow varit på NRJ?

Klara Doktorow började på NRJ 2019 när hon ersatte Malin Gramer i radioprogrammet Vakna med NRJ. Hon gjorde programmet tillsammans med Messiah Hallberg och Adam Alsing men efter att Adam gick bort i covid så förändrades allt.

I ett Instagraminlägg berättade Klara Doktorow om sitt beslut att lämna NRJ. 

“Att förlora en kollega i covid är något jag just nu går i terapi för. Och därför känner jag att det är dags för något nytt.”

Avslutet berodde också på att hennes sidekick Messiah Hallberg lämnade Bauer Media, som är NRJ:s produktionsbolag, efter ett stormigt bråk. I en intervju med Aftonbladet berättade Messiah om bråket som fick honom att lämna.

– Jag vill inte hänga ut folk, men det var en kombination av att folk var inne och petade i det som vi gjorde och jag tyckte inte att det var acceptabelt. och sen var det en del andra grejer som jag inte tyckte sköttes bra på bolaget då, sa Messiah i intervjun.

Klara Doktorows partner – vem är hennes make Kjell Doktorow?

Klara Doktorows partner är Kjell Doktorow, 52, som är född 31 mars 1970. Kjell jobbar som kreatör på bolaget "Tillsammans Sthlm" och bor tillsammans med Klara i deras hus i Huddinge, med sina barn. I ett Instagraminlägg berättade Kjell hur han och Klara träffades.

"Den 10 oktober 2015 klev mitt livs kärlek in genom entrén och rakt in i mitt hjärta. Hon och Betty beställde bulle och sallad och nu har vi en sjöbod på Gotland och en liten Sam."

Klara har också lagt upp på Instagram om sin och Kjells kärlekshistoria där hon berättar att Kjell hörde av sig till henne på Facebook, vilket bara var början på parets resa. 

"För några år sedan mailade Kjell mig på facebook. Vi bestämde oss för att ses för dejt på @jimochjacob där vi åt otrolig mat, sen gick vi vidare och drack drinkar. Vi blev båda lite berusade och vinglade i armkrok hem till mig. Han kysste mig i hissen och det var lite som att hångla med en dammsugare men ligget efteråt var ändå fem jävla plus. Sedan dess är vi ihop. Jag hittade min person på krogen."

Har Klara Doktorow barn?

Klara Doktorow har tre barn. Hon har Betty, som är född 2012, från ett tidigare förhållande med David Sundin

Tillsammans med Kjell har Klara två barn. Deras första gemensamma barn är född 2017 och heter Sam och minstingen Poppy fyllde precis ett år. 

Klara Doktorows hus – hur ser det ut?

Klara Doktorow och Kjell köpte sitt hus 2021 och valde att renovera det innan de flyttade in 2022. När exakt huset byggdes har varit ett frågetecken för paret. Tidigare hade paret trott att huset var från 1909 men enligt snickare som hjälpt till med renoveringen, kunde det istället röra sig om sent 1800-tal, skriver Klara på Instagram. 

Huset var ett dödsbo innan de tidigare ägarna köpte huset 2015. Förrförra ägaren bodde i huset från ca 40-tal och framåt med sina föräldrar. Han var enligt källor väldigt snäll, lingvist och forskare, och talade 15 språk flytande samt hade en boksamling på ca 100 000 böcker när han dog, skriver Klara på sin Instagram.

Så här ser huset i Huddinge ut idag där familjen bor: 

Har Klara Doktorow och David Sundin varit ett par?

Ja, de träffades när de båda arbetade på 1000apor.

Detta var under 2010 och de fick även dottern Betty tillsammans som fyller 11 i år. 

I en krönika i magasinet Horisont beskrev Klara hur tufft uppbrottet från David var för henne.

För jag har gjort slut med min allra bästa kompis och han har gjort slut med mig. Vi är bästa kompisar. Det är så vi flyger. Det är så vi blir de föräldrar vårt barn förtjänar. Hon ska växa upp i en familj som älskar varandra och den enda lösningen för att fortsätta älska är om den familjen har två hem. Min bästa kompis är dessutom jättesmart och jätterolig. Och tjusig och cool. En fantastisk pappa”, skrev hon.

Guldbaggen 2021. Foto: Anders Wiklund/TT

Vad är Klara Doktorows hund Liz för ras?

Klaras hund Liz är en greyhound. 

Om adoptionshistorian: https://www.instagram.com/p/Cb70tVZsTA4/

Klara berättar att efter ett långt övervägande bestämde sig hon och maken att anmäla sig till hundadoption. Hon beskriver processen som lång där de behövde lämna flera referenser och göra intervjuer. Tanken var att hunden skulle komma till ett tryggt hem. 

Hon berättar att den första tiden med Liz var inte lätt. Hon var inte rumsren och hon fick en kraftig UVI som gjorde att hon kissade lite överallt. Men familjen fick bra stöd och tips under första tiden från förmedlaren, och snart var Liz både kry och rumsren. 

"Nu kan jag inte tänka mig en dag utan henne. Hon är vår familj, alltid med oss, lugn och trygg men också med sina rastypiska greyhound-spatt och en jäkel på att stjäla mat när hon kan! En otrolig hund, vår lilla stora vän för alltid."

Är Klara Doktorow med i SVT:s Underdogs?

Ja, hon kommer vara med i programmet som har premiär lördag den 18 mars. 

Vad heter Klara Doktorow på Instagram?

@klaradoktorow

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.