Carolina Gynning
Carolina Gynning berättar i sin podcast om det jobbiga smset till sin gamla kompis... - Foto: Skärmavbild/SVT och Stella Pictures

Carolina Gynning om att träffa kompisen som var med under våldtäkten: "Sån jävla..."

Carolina Gynning berättade i "Stjärnorna på slottet" om när hon var med om en våldtäkt som ung. I veckans poddavsnitt avslöjar profilen om ett smset hon har skickat.


I vintras fick vi ta del av Carolina Gynning, 44, i SVT:s program “Stjärnorna på slottet”. Profilen som under årens gång synts i olika tv-program och sociala medier visade plötsligt upp en mer sårbar sida. 

Deltagarna under "Stjärnorna på slottet" 2022: Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

I avsnittet berättar Carolina om en händelse när hon var ung. Under en utekväll med sin bästa tjejkompis blev Carolina nämligen våldtagen av en vän och hans vänner, vilket har satt djupa spår i Carolina. När hon berättar om händelsen i programmet så berättar Carolina om tjejkompisen som har fått ta smällen för händelsen.

Carolina Gynning berättar på slottet om den fruktansvärda händelsen: Bildkälla: Skärmavbild/SVT

Carolinas tjejkompis gick hem från utekvällen för att hon inte mådde så bra, och själv var Carolina med killarna som senare drogade henne och våldtog henne. När Carolina tänker på vänskapen som med tiden har glidit ifrån varandra så blir hon ledsen.

– Det känns så hemskt att det är hon som påminner om hela situationen, det var ju inte hennes fel. Men hon var ju där. Hon är en av få som vet vem han är, det gör väldigt mycket. Jag måste verkligen ta tag i henne, jag vill bara ge henne en kram, säger Carolina i “Stjärnorna på slottet”.

Carolina bryter ihop när hon tänker på sin gamla vän. Bildkälla: Skärmavbild/SVT

Carolina Gynnings jobbiga sms till vännen

I veckans avsnitt av podcasten "Gynning och Berg - Hittar sig själva", som Gynning har tillsammans med Carina Berg, 45, berättar Carolina att hon har kontaktat sin gamla vän och att de har bestämt att de ska träffas när Carolina får chansen att komma ner till Malmö. 

– Jag har tänkt att jag ska skriva eller ringa henne sen den dagen jag spelade in "Stjärnorna på slottet" och det var nästan ett år innan det sändes. Jag har haft sån jävla ångest för det. Dagen innan programmet sändes så kände jag, jag måste göra det, säger Carolina i podden.  


Hennes vän blev så glad över att Carolina hörde av sig och blev väldigt berörd av smset och ser fram emot att träffa Gynning. I podden förklarar Carolina att träffa sin tjejkompis är ett steg i rätt riktning i hennes läkningsprocess.

– Jag tror att man måste göra alla de där stegen innan man blir hel själv. Ett steg i det här är verkligen att vi ska ses och fast att det kommer vara skitjobbigt i början så känns det som att en till pusselbit kommer läkas inom mig. 

Relaterat
Senaste nytt

Bingolotto svarar på kritiken – efter tittarnas ilska: "Irriterande"

"Bröderna Lejonhjärta" spelas på teckenspråk

För första gången sätts Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" upp på svenskt teckenspråk.

Hemligheten avslöjad: Därför ser 79-årige Lasse Holm så ung ut

Lasse Holm, en populär svensk låtskrivare men även känd för sitt karismatiska yttre. Nu berättar han sanningen bakom det unga utseendet.

Sophie Ellis-Bextor gör Sverigespelning

Brittiska artisten Sophie Ellis-Bextor kommer till Stockholm för en spelning på Nalen den 9 mars nästa år.

Unga läser mer och spelar mindre

1 timme sedan
Den negativa trenden har brutits och barn och unga läser nu mer än tidigare. Det konstaterar Statens medieråd, som i dagarna publicerar två nya rapporter om barn respektive ungas medievanor.

Ny låt av Sinéad O’Connor spelas i BBC-serie

1 timme sedan
En ny låt från den avlidna sångerskan Sinéad O'Connor premiärspelades i BBC-programmet "The woman in the wall" i helgen, skriver NME.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.