Carolina Gynning
Carolina Gynning berättar i sin podcast om det jobbiga smset till sin gamla kompis... - Foto: Skärmavbild/SVT och Stella Pictures

Carolina Gynning om att träffa kompisen som var med under våldtäkten: "Sån jävla..."

Carolina Gynning berättade i "Stjärnorna på slottet" om när hon var med om en våldtäkt som ung. I veckans poddavsnitt avslöjar profilen om ett smset hon har skickat.


I vintras fick vi ta del av Carolina Gynning, 44, i SVT:s program “Stjärnorna på slottet”. Profilen som under årens gång synts i olika tv-program och sociala medier visade plötsligt upp en mer sårbar sida. 

Deltagarna under "Stjärnorna på slottet" 2022: Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

I avsnittet berättar Carolina om en händelse när hon var ung. Under en utekväll med sin bästa tjejkompis blev Carolina nämligen våldtagen av en vän och hans vänner, vilket har satt djupa spår i Carolina. När hon berättar om händelsen i programmet så berättar Carolina om tjejkompisen som har fått ta smällen för händelsen.

Carolina Gynning berättar på slottet om den fruktansvärda händelsen: Bildkälla: Skärmavbild/SVT

Carolinas tjejkompis gick hem från utekvällen för att hon inte mådde så bra, och själv var Carolina med killarna som senare drogade henne och våldtog henne. När Carolina tänker på vänskapen som med tiden har glidit ifrån varandra så blir hon ledsen.

– Det känns så hemskt att det är hon som påminner om hela situationen, det var ju inte hennes fel. Men hon var ju där. Hon är en av få som vet vem han är, det gör väldigt mycket. Jag måste verkligen ta tag i henne, jag vill bara ge henne en kram, säger Carolina i “Stjärnorna på slottet”.

Carolina bryter ihop när hon tänker på sin gamla vän. Bildkälla: Skärmavbild/SVT

Carolina Gynnings jobbiga sms till vännen

I veckans avsnitt av podcasten "Gynning och Berg - Hittar sig själva", som Gynning har tillsammans med Carina Berg, 45, berättar Carolina att hon har kontaktat sin gamla vän och att de har bestämt att de ska träffas när Carolina får chansen att komma ner till Malmö. 

– Jag har tänkt att jag ska skriva eller ringa henne sen den dagen jag spelade in "Stjärnorna på slottet" och det var nästan ett år innan det sändes. Jag har haft sån jävla ångest för det. Dagen innan programmet sändes så kände jag, jag måste göra det, säger Carolina i podden.  


Hennes vän blev så glad över att Carolina hörde av sig och blev väldigt berörd av smset och ser fram emot att träffa Gynning. I podden förklarar Carolina att träffa sin tjejkompis är ett steg i rätt riktning i hennes läkningsprocess.

– Jag tror att man måste göra alla de där stegen innan man blir hel själv. Ett steg i det här är verkligen att vi ska ses och fast att det kommer vara skitjobbigt i början så känns det som att en till pusselbit kommer läkas inom mig. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.