Farah Abadi och Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt hyllade Farah Abadi – något som snabbt väckte starka reaktioner. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Storbråk efter Carina Bergfeldts ord om Farah Abadi: "Våra skattepengar..."

Farah Abadi och Jesper Rönndahl engagerar onekligen det svenska folket som programledare för Melodifestivalen 2023. Duon har mötts av massiv kritik från flera kända profiler, men nu har även Carina Bergfeldt gett sig in i leken...


"Trams. Bara trams. Ingen som helst substans. I Sveriges största underhållningsprogram. Ofattbart". Så skrev Pekka Heino om programledarduon Farah Abadi och Jesper Rönndahl som tillsammans leder Melodifestivalen i år.

– Gör ditt lilla jobb, sa programledaren Sofia Wistam om Farah och Jesper, som inte hade imponerat på Wistam. Hon var irriterad över att varken Farah eller Jesper hade pluggat manuset tillräckligt bra, och kallade det hela för ett "megabarnprogram".

Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Till och med Mark Levengood har riktat kritik mot Farah och Jesper – det kan du läsa mer om här.

Även tittarna har rasat mot programledarduon, och manuset de följer har kallats för "mobbning". Det fick Farah att sätta ner foten rejält.

Farah Abadi. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Carina Bergfeldt hyllar Farah Abadi i känslosamt inlägg på Instagram

Men Farah och Jesper har inte bara mötts av kritik – de har även blivit hyllade av följare och tittare. 

En av de som fallit som en fura för duon är ingen mindre än Carina Bergfeldt. Under lördagens sändning tvingades Farah och Jesper att improvisera då scenen behövde riggas om efter att en aktivist stormade mitt under Loreens nummer.

Carina Bergfeldt. Bildkälla: Stella Pictures.

"Hatten av för Farah och Jesper. Att stå i direktsändning live när något fullständigt skiter sig och en röst i örat säger ”prata på”, jag har varit med om det ett par gånger i Rapport och Aktuellt när det varit kris med något inslag, men då har jag stått och babblat om president Trump i en minut. Att däremot underhålla 3,5 miljoner människor spontant på bästa sändningstid… det är fasen inte lätt och ni är improvisationsstjärnor!", skrev Carina på Instagram.

Carinas hyllning fick följarna att hamna i storbråk med varandra, då en del menade att Carina var ute och cyklade med sin hyllning. Hundratals kommentarer har nu rasat in, där Carinas följare har börjat tjafsa med varandra.

"Lägg ner mello", "Bland det sämsta vi har sett någonsin tyvärr" och "De är de sämsta jag varit med om. Skäms" var några reaktioner, medan andra tog programledarna i försvar.

"De är sånna fullblodsproffs", "Dom gör hela Mellon!" och "Farah och Jesper är helt underbara" skrev andra

En del av de reaktioner som kom in under Carina Bergfeldts inlägg på Instagram. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!