Melinda Jacobs och E-Type
Melinda Jacobs och E-Type har flyttat ihop. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Melinda Jacobs avslöjar hur hon och E-Type gör med pengarna: "Jag skulle aldrig..."

Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Eriksson är nyförlovade och fick precis en dotter. Paret har nu flyttat ihop med varandra, och i podden "Familjärt" så berättar nu Melinda om hur hon ser på det här med ekonomi.


När Melinda Jacobs, 38, och Martin "E-Type" Eriksson, 57, i april 2022 gick ut med att de var ihop så var det många som undrade hur det något otippade paret hade träffats.

E-Type är en av Sveriges mest folkkära artister, och har en radda hits som "Set the world on fire", "Life" och "This is the way" under bältet.

Melinda Jacobs. Bildkälla: Sofia Ekström/SvD/TT Bild

Melinda Jacobs blev känd för svenska folket under betydligt sorgligare omständigheter. Hon var som bekant fosterhemsmamma åt den lilla flickan Esmeralda, som i tidningarna kom att kallas för "Lilla hjärtat".

Melinda slogs med näbbar och klor för att Esmeraldas biologiska föräldrar inte skulle få vårdnaden om Esmeralda, då bägge föräldrarna befann sig i ett aktivt missbruk. Men Melinda blev inte lyssnad på. 

De biologiska föräldrarna fick vårdnaden över Esmeralda.

Den 30 januari 2020 hittades Esmeralda död. Hennes biologiska föräldrar hade dödat henne.

Hon blev bara tre år gammal.

Efter Esmeraldas död har Melinda jobbat outtröttligt för att få igenom Lex Lilla hjärtat, och hon har även skrivit boken "Hon hette Esmeralda". Mer om Esmeralda kan du läsa på Lilla hjärtats vänförening, som startades av Melinda och hennes tidigare make Lasse.

Esmeralda blev bara tre år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

Så träffades Melinda Jacobs och E-Type

När Melinda och E-Type gästade "Efter fem" i TV4 i fjol så berättade Melinda hur hon och E-Type träffades. Det var de gemensamma vännerna Sara och Patrik som förde paret samman, och Melinda kallar det hela för "otippat".

Martin E-Type Eriksson och Melinda Jacobs när de gästade "Efter fem". Bildkälla: TV4

– Dom var och hjälpte mig med Esmeraldas rum, och så var det massa som gjorde att du kom på tal och sen ledde till en middag, och sen tog det ett tag. Men sen. Sen så, sa Melinda.

I november 2022 friade E-Type till Melinda, som direkt svarade "ja". Men glädjen för paret tog inte slut där. Den 23 januari 2023 så föddes parets dotter Izadora Elisabeth Esmeralda.

Melinda Jacobs och E-Type fick nyligen en dotter ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

Så mycket pengar tjänar E-Type

E-Type och Melinda har nu flyttat ihop i Vadstena, och en av de puckar som många sambos eller blivande makar har att ta itu med är just det här med ekonomin.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om E-Types lön, och det ser inte dystert ut om vi säger så.

Under inkomståret 2020 hade E-Type en fastställd förvärvsinkomst på 698 500 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av. Fördelat lika på årets alla månader gav det honom en månadslön på drygt 58 000 kronor.

Utöver det är E-Type verksam i flera bolag, som tillsammans har tillgångar på över 12 miljoner kronor.

E-Type har en lång och gedigen karriär bakom sig. Bildkälla: Tommy Holl/TT Bild

Melinda Jacobs berättar hur de gör med pengarna

Så, hur kommer paret nu göra med sina respektive inkomster när de flyttar ihop?

I sin podd "Familjärt" som Melinda Jacobs har med vännerna John och Johan Valencia så berättar Melinda hur hon fungerar när det kommer till ekonomi. Och det är ingen slarvmaja vi har att göra med direkt...

Melinda Jacobs. Bildkälla: Stella Pictures.

Melinda förklarar att det är hon som ansvarar för ekonomin hemma.

– Jag har full koll. Nu har vi ju precis flyttat ihop, så vi har inte riktigt fördelat det ännu. Men jag har alltid skött ekonomin i alla relationer jag har haft. Det är både roligt och väldigt viktigt. Jag skulle aldrig släppa ifrån mig det ansvaret till någon annan, säger Melinda och skrattar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.