Filip Wolfe Sjunnesson är just nu aktuell i Camilla Läckbergs "Strandhotellet".
Filip Wolfe Sjunnesson är just nu aktuell i Camilla Läckbergs "Strandhotellet". - Foto: Nyheter24 och Stella Pictures

Svenske skådisens galna möte med supermodellen Gigi Hadid: “Ett par gånger..."

Filip Wolfe Sjunnesson spelar som Sebastian i Camilla Läckbergs serie “Strandhotellet” på Viaplay. För Nyheter24 berättar han om hur det var att jobba med deckardrottningen, och om hans möte med de internationella supermodellerna.


Deckardrottningen Camilla Läckberg är just nu aktuell med Viaplay-såpan “Strandhotellet” som hade premiär 7 mars 2023. I rollerna ser vi bland annat skådespelarna Samuel Fröler, Marianne Mörck, Görel Crona, Rennie Mirro, Sofia Karemyr och Filip Wolfe Sjunnesson

Camilla Läckberg är aktuell med Viaplay-serien "Strandhotellet"

Strandhotellet beskrivs som en “modern såpa”, och Camilla Läckberg har redan meddelat på sin Instagram att serien är förnyad för en andra säsong. 

Här kan du läsa om hur recensionerna av Camilla Läckbergs serie “Strandhotellet” har sett ut

Camilla Läckbergs serie sänds på Viaplay. Foto: Claudio Bresciani/TT

Filip Wolfe Sjunnesson spelar Sebastian i "Strandhotellet"

Filip Wolfe Sjunnesson spelar Sebastian i serien, och i en intervju med Nyheter24 berättar han om hur det var att jobba med Läckberg, om sitt förflutna som modell, och hur det gick till när han fick rollen. 

– Jag gjorde en gjorde en audition mot Sofia (Karemyr reds.anm). De hade letat efter Sebastian och hade gjort några provfilmningar innan med ett antal skådisar. Men vi hade en fin kemi, och på den vägen är det. 

Strandhotellet-skådisen om Camilla Läckberg: "Fantastiskt"

Camilla Läckberg gör även ett statistinhopp i Strandhotellet. Men hur är det egentligen att jobba med den framgångsrika deckarförfattaren? 

– Det var fantastiskt, men hon är inte på plats så mycket. Vi hade äran att hon kom ner ett par gånger. Hennes projekt innehåller ofta mycket intriger och drama, och lite krim på det. Det är väldigt kul och formatet är väldigt kul. Jag har haft svinkul, berättar Wolfe Sjunnesson. 

Filip Wolfe Sjunnesson förklarar att karaktären Sebastian i Strandhotellet skiljer sig från tidigare roller som han har spelat. 

– Det är första gången jag får spela en karaktär som är ganska mjuk. Och som vill väl. Tidigare har jag spelat lite av ett svin, kort och gott. Men nu spelar jag en kille som är ödmjuk. Han vill vara alla till lags lite för mycket ibland. Han är en “people pleaser”. Jag kan relatera till det lite i alla fall.

Filip Wolfe Sjunnessons möte med Gigi Hadid: "Ett par gånger..."

Varvat med skådespeleriet så har Filip Wolfe Sjunnesson även en framgångsrik modellkarriär på cv:t. Och det visar sig att han under sin modellkarriär har jobbat med ett flertal stora namn. Gigi Hadid och Hailey Bieber är bara några av de internationella supermodeller som den svenske skådisen har arbetat med. 

– Gigi Hadid har jag jobbat med ett par gånger. Det här var länge sedan. Hon är supertrevlig och superproffsig. Stora produktioner och hon kommer in och talar med en. Hon skulle lika gärna kunna vara uppe i sitt. Jag har inget ont att säga om henne eller om dem alls, berättar Filip Wolfe Sjunnesson. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om deckarförfattaren Camilla Läckberg

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!