Flera följare reagerade på Lees Instagraminlägg
Flera följare reagerade på Lees Instagraminlägg. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Följarna kritiserar Lee Christiernsson på Instagram: "Orka hålla på"

Lee Christiernsson bjuder in sina följare på sin resa till sitt sanna jag men i ett Instagraminlägg fick profilen kritik...


I slutet på januari avslöjade tidigare “Snickar-Björn” att hen är transsexuell i en intervju med QX. Björn blev i samma stund Lee Christiernsson, 48, och har sedan dess bjudit in svenska folket att få följa med på hens resa till sitt sanna jag. 

I februari fick vi följa Lee i en dokumentär på TV4 och har fått höra hen prata om sin upplevelse i flera kanaler. I hens intervju med Morgonpasset i P3 öppnade hen upp sig om depressionen och delade med sig om de tuffa stunderna i processen. Hen nämner att det inte fanns någon annan väg att gå, än att fullfölja transformationen.

– Om dysforin är såpass allvarlig har du inte ett val om du någon gång vill vara lycklig. Det är som det är, sade Lee i intervjun om att våga bli sitt sanna jag.

Följarnas kritiska kommentarer Lee Christiernsson

I tisdags publicerade Lee en bild på Instagram där hen skriver i texten att hen har förstått att alla inte förstår begreppen, så hen erbjuder en "begreppsskola". 

"Då det flesta av mina vänner inte har koll på vissa begrepp kopplade till oss människor, så kommer här en liten ”begreppsskola” se det som allmänbildning", skriver hen på Instagram. 

Vidare förklarar hen vad begreppet "cis" innebär.

I kommentarsfältet möts dock Lee av lite kritik. Folk tycker nämligen att hen anstränger sig för mycket och tar på sig ett ansvar som inte är nödvändigt.

Följarna har åsikter angående "Lees begreppsskola". Bildkälla: leechristiernsson/Instagram

Flera följare kommenterar att de uppskattar "begreppsskolan" och att få lära sig mer om ämnet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!