Bianca Ingrosso
Bianca Ingrossos outfitbild väckte genast reaktioner. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Bilden på Bianca Ingrosso väcker ramaskri: "Inte olagligt men djupt smaklöst"

Bianca Ingrosso la ut en bild på Instagram Story som genast skapade starka reaktioner – detta då den outfit hon hade på sig kanske inte var helt problemfri...


Bianca Ingrosso, 28, är en av Sveriges största influencerprofiler och allt hon tar i blir till guld. Sminkmärket CAIA Cosmetics har gjort Bianca ekonomiskt oberoende och på Instagram har hon över 1,3 miljoner följare.

Utöver det så driver Bianca smyckesmärket ANI Jewels med bästisen Lovisa Worge.

I helgen var det premiär för den nya säsongen av Biancas hyllade talkshow BIANCA på Kanal 5, och på sociala medier blir hon överröst av lovord från vänner, följare och fans som älskar hennes sätt att programleda.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Bianca Ingrosso i kläder från ryska märket Bazilika

På Instagram delar Bianca med sig av bilder från sin vardag, och följarna får se vad hon shoppar, äter och reser. 

Nyligen var Bianca på en blixtvisit till Paris, och kort innan det syntes Bianca åka helikopter i den svenska Fjällen.

För bara ett par dagar sedana la Bianca ut en story som visade hennes outfit för dagen – nämligen kläder från ett märke som heter Bazilika. 

Bazilika är ett märke som hyllats för sin minimalistiska design, och supermodellen Rosie Huntingon Whitley är ett stort fan av märket. Även Biancas vän Lovisa syns ofta i kläder från Bazilika, och på märkets Instagram ligger det flera bilder på Lovisa. 

Men något som en del nu menar är problematiskt är att Bazilika är ett ryskt klädmärke, och i kommentarsfältet på Bloggbevakning har reaktionerna under helgen trillat in, från både de som menar att det är "djupt smaklöst" av Bianca att promota klädmärket, medan andra menar att det inte alls är särskilt konstigt. 

Så här lyder några reaktioner: 

"Alltså Bianca är så rik att det är sjukt så jag är förvånad hon gör samarbeten överhuvudtaget. Hon har redan så mycket att vart går dessa pengar från samarbeten? Och med tanke på det så blir det ju sjukare att hon gör samarbete med något företag i Ryssland"

"Med tanke på att hela världen mer eller mindre bojkottar Ryssland kan man spontant tycka att det är lite problematiskt… men det gäller ju inte influnsorna. Dom lever ju i en hittepåvärld där man inte reflekterar över sånt världsligt som krig."

"Ryssland som nation möter nästintill totala sanktioner och restriktioner från EU – flunsor står inte över detta. Det är inte olagligt, men det är djupt smaklöst."

"Är det inte just vad man kan förvänta sig av Bianca? Vet hon ens att det är krig? Vet hon vad Ryssland är för något?"

Bianca själv har inte bemött kritiken. 

Här kan du läsa mer om Bianca Ingrosso – hennes otroliga karriär, pengarna, kärlekslivet och skönhetsoperationerna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!