Johanna Lind Bagge
Här är allt du vill veta om Johanna Lind Bagge som är aktuell med både "Let's Dance" och "Underdogs". - Foto: Jack Mikrut/TT Bild, Krister Larsson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Johanna Lind Bagge: Allt om livet med Anders Bagge, slottet, Fröken Sverige och ex-maken

Här är allt du vill veta om "Let's Dance"-aktuella Johanna Lind Bagge – om när hon vann Fröken Sverige, äktenskapet med Djon, livet med hundarna, det lyxiga slottet och såklart allt om relationen med Anders Bagge.


Hur gammal är Johanna Lind Bagge? 

Johanna Karin Lind Bagge föddes den 13 oktober 1971 i Åtvidaberg. Hon är idag 51 år gammal.

Johanna Lind Bagge är aktuell i "Let's Dance". Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Johanna Lind Bagge och Fröken Sverige – när vann hon?

Det var faktiskt Johannas mamma Ingalill, som själv varit modell, som anmälde sin dotter till Fröken Sverige i smyg. Året var 1993 och Johanna Lind kammade hem vinsten. På andra plats det året kom faktiskt Victoria Silvstedt, och på tredje plats Anna Hofvenstam.

– Hela livet förändrades. Det gick så jäkla fort allting. Jag var ung och lite naiv. Eftersom jag alltid har varit glad kan det uppfattas fel av andra, har Johanna berättat för Amelia.

Johanna Lind Bagge kammade hem vinsten i Fröken Sverige. Victoria Silvstedt, till vänster i bilden, kom på andra plats. Anna Hofvenstam längst till höger knep den tredje platsen. Bildkälla: Jack Mikrut/TT Bild

Efter vinsten i Fröken Sverige så bodde Johanna Lind Bagge en tid i New York. 

Men där blev hon inte långvarig. Johanna bodde med flera andra modelltjejer, som i stort sett levde på bantningspiller. Johanna fick alltid äta mat ensam. 

På fester förekom det kokain, något som Johanna inte ville ha. Efter ett tag flyttade hon hem.

– Jag skulle ha tappat mig själv på vägen om jag fortsatt. Jag kunde inte förknippa mig med det där livet, berättade hon för Amelia.

Johanna Lind Bagges barn – när fick hon sonen Daniel?

Innan Johanna och Anders Bagge blev ett par så var Johanna gift med Djon Claussen

Djon Claussen och Johanna Lind år 2000. Bildkälla: Krister Larsson/TT Bild

Johanna och Djon var ett par i 20 år, och år 2000 föddes parets son Daniel.

Djon, Johanna Lind och Daniel på Kolmårdens djurpark år 2010. Bildkälla: Stella Pictures.

Johanna Lind Bagge om sitt missfall: "Jag förlorade tvillingarna" 

På mors dag 2021 så berättade Johanna för sina bloggläsare att hon under sitt äktenskap med Djon drabbades av missfall, och förlorade tvillingar. Johanna skriver att hon var i tredje månaden när hon under en middag märkte att hon fått en blödning, som sedan visade sig vara missfall.

"Så nu hade jag alltså förlorat mina tvillingar. Kände mig tom i kroppen och i själen och kroppen trodde ju att den var gravid och nu försvann allt", skrev Johanna i det gripande inlägget.

Johanna Lind Bagge och Anders Bagge - hur träffades paret?

Johanna och Anders Bagge träffades faktiskt för första gången för över 20 år sedan. Men "klick" sa det inte förrän långt senare. 

När Johanna Lind ännu var gift med Djon så var hon, maken och sonen Daniel hemma hos Anders i Djursholm på en middag med flera andra. De bodde nämligen i samma område i "Djursan".

– Det slutade med att jag och Anders låg på köksgolvet och lekte med Daniel medan alla andra minglade och grejer, har Johanna berättat i Bathina Philipssons podd Bathinas skilda möten.

När Anders senare fick nys om att Johanna och Djon skulle skiljas så gjorde han slag i saken.

– När Anders fick höra att jag skulle separera så smsade han mig och skrev "ska vi ta en fika eller gifta oss på en gång?", berättade hon i podden.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

Johanna Lind Bagge och bröllopet – när gifte hon sig med Anders Bagge?

Den 25 augusti 2018 gifte sig Johanna Lind Bagge med Anders Bagge. Ceremonin ägde rum i Eric Ericsonhallen i Stockholm, och Anders han gjorde entré med en käpp då han hade brutit benet några månader innan.

Johanna Lind Bagge och Anders Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

Det var ett stjärnspäckat bröllop. Bland gästerna fanns bland andra Kristin Kaspersen, Jenny Strömstedt och Carolina Gynning. Uppträdde, det gjorde självaste Carola.

Johanna Lind Bagge och Anders Bagges slott – var bor paret?

Johanna och Anders bor i ett slott på Ekerö utanför Stockholm. Det pampiga slottet, som heter Rastaborgs slott, utgörs av 30 rum fördelade på 1500 kvadratmeter. 1600-tals slottet var ingen billig historia. Enligt Expressen så betalade paret Bagge 41 miljoner kronor för det vackra slottet.

Johanna Lind Bagges blogg – vad handlar den om?

Johanna Lind Bagge bloggar på Femina, och där skriver hon om allt spännande som händer i hennes liv. Det är både vardag, fest, inredning, mode, hundliv, skönhet och lite mer personliga inlägg.

"Förutom familj, hundar, hälsa, inredning så är min passion mode/kläder. Jag har egna kollektioner inom väskor och kläder. I bloggen får ni även ta del om tips och inspiration gällande det och ta del av mina selekterade favoriter. Så varmt välkommen att följa med i min/vår vardag", skrev Johanna nyligen i sin blogg.

Johanna Lind Bagge bloggar om skönhet, mode, inredning och sitt liv. Bildkälla: Stella Pictures.

Johanna Lind Bagges hundar – hur många hundar har hon?

Johanna Lind Bagge är aktuell i SVT-programmet "Underdogs", och är det något som paret Bagge brinner för så är det just människans bästa vän. Paret Bagge har flera hundar och en kissemisse. 

De har Iris och Sonja som är av rasen original old english bulldog. Sommaren 2021 berättade Johanna att de köpt en ståtlig grand danois, som lystrar till namnet Julia. Året därpå köpte paret ännu en grand danois som heter Signe. De har även den amerikanska bulldogen Karin och så katten som heter Smilla.

Vad heter Johanna Lind Bagge på Instagram?

På Instagram har Johanna Lind Bagge 175 000 följare, och om du är nyfiken på att följa henne så hittar du henne under namnet @johannalindbagge.

Här kan du läsa mer om Johanna Lind Bagge och hennes make Anders Bagge.

/
Senaste nytt

Tung metall – Horndal tonsätter arbetarrätt

Här är nya maskerna i Masked Singer Sverige 2024

Den 22 mars har Masked Singer Sveriges fjärde säsong premiär. I dagarna gick TV4 ut med några av de nya maskerna som kommer tävla i årets säsong.

"Avgrunden" mest strömmad på Netflix

Den svenska katastroffilmen "Avgrunden", som gick upp på biograferna i höstas, gör nu succé på Netflix.

Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

1 timme sedan
I den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2024 är det två duos som tävlar, Marcus & Martinus samt Medina. Och den sistnämnda duon har tidigare pikat sina konkurrenter, med glimten i ögat.

Har Edvin Ryding flickvän eller pojkvän? Orden om partnern

2 timmar sedan
Intresset för Edvin Rydings kärleksliv tycks aldrig svalna. Har skådespelaren flickvän eller pojkvän? Nyheter24 reder ut det vi vet om stjärnskottets relationsstatus.

Elecktras ärliga ord om Gunilla Persson – avslöjandet om efterfesten

2 timmar sedan
Dragshowartisten Elecktra tävlar i Melodifestivalen 2024 med låten "Banne maj". För Nyheter24 har Elecktra berättat om sina storslagna planer med konkurrenten Gunilla Persson...