Tittarstorm mot Carina Bergfeldt: "Otroligt osmakligt"
Nu rasar tittarna mot Carina Bergfeldt efter fredagens intervju med Micael Bindefeld och Nicklas Sigurdsson. - Foto: Stella Pictures & Skärmdump SVT

Tittarna rasar mot Carina Bergfeldt: "Otroligt osmakligt"

Micael Bindefeld och Nicklas Sigurdsson gästade fredagens avsnitt av "Carina Bergfeldt". Nu rasar tittarna efter intervjun och diskussionen om det kontroversiella ämnet surrogatmödraskap.


I fredags gästade makarna Micael Bindefeld och Nicklas Sigurdsson Carina Bergfeldts talkshow. Paret berättade om den tuffa tiden då Nicklas drabbades av cancer, något som rörde många. Men efter sändningen var det en annan detalj som publiken reagerade på starkt. 

Använde sig av surrogatmödraskap

Nu rasar tittarna mot Carina Bergfeldt efter diskussionen om att Micael och Nicklas valt att använda sig av surrogatmödraskap i USA för att få barn. 

I Sverige är surrogatmödraskap olagligt och därför väljer par att åka utomlands för att skaffa barn via processen. Surrogatmödraskap är ett kontroversiellt ämne och det är många som ställer sig kritiskt till det.

I intervjun med Carina Bergfeldt berättar paret om varför de valde att bege sig till USA för att skaffa barn. Enligt paret är det väldigt etablerat där, vilket för dem kändes tryggt. 

– Vi hade sett någon dokumentär om flickor i Ukraina som bär andras barn" säger Micael och tyder på unga flickor utnyttjas som surrogatmammor i landet.

Nu reagerar tittarna på hur han några sekunder senare själv kallar surrogatmamman för en flicka vid flertal tillfällen. Ett ord som kopplas till ett barn, mer än en vuxen kvinna. 

"Man hyr in sig"

Paret fortsätter att berätta om de flertal intervjuer som de gick på med kvinnan och att det var ett, enligt dem, ömsesidigt beslut.

– Hon är livmodern, man hyr in sig, säger Micael och skrattar. 

Därefter berättar Micael och Nicklas om sin långa kravlista gällande vad surrogatmamman skulle ha för egenskaper och gener. Nicklas berättar att det för honom var viktigt med barnets längd.

Micael tillägger att de letade efter en "judisk flicka" då de ville att deras barn också skulle få en judisk uppväxt. Det finns de inom judendomen som anser att ett barn enbart kan bli jude om mamman är det. 

Micael är själv jude.

"Vidrig normalisering"

Nu rasar tittarna efter parets uttalanden. 

"Spännande att man så skojfriskt sitter och diskuterar handel med barn och kvinnor men så fort en blir ifrågasatt så delas det ut blockeringar på sociala medier, pinsamt Micael Bindefeld" skriver en användare. 

"Vidrig normalisering av barnhandel och surrogatindudtrin.."skriver en annan.

"Otroligt lågt med ett inslag om handel med kvinnor och barn utan kritik. Kommer det handla om organhandel nästa vecka? Eller sexköp?" kommenterar en tredje användare. 

Tittarna rasar mot Carina Bergfeldt

Men kritiken är inte bara riktad mot Micael och Nicklas, utan även mot Carina Bergfeldt och hennes agerande som journalist. 

"Är det inte en journalist jobb att ställa frågor och lyfta olika sidor av ämnen? Typ som problematiken kring människohandel när det gäller att köpa tillgång till någons i detta fall ”en flickas” livmoder?!?! Skämmes @svt" kommenterar en upprörd användare.

"Så oerhört obehagligt priviligerad gäng som skratt-pratar om att köpa en kvinnokropp och de krav som fanns på den och det barn som skulle ”levereras”. Helt avsaknad av kritiska frågor och ens journalistik. Obehagligt och osmakligt." skriver en till.

Micael har besvarat kritiken gällande ordvalet av "flicka". Många undrar över hur gammal hon egentligen är, varpå Micael svarar med att kvinnan i fråga är 25 år gammal.

Carina Bergfeldt har i dagsläget inte besvarat kritiken. 

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.