Kändisarnas stöd till Elin Kjos familj
Laila Bagge, Benjamin Ingrosso, Carolina Gynning och Sarah Sjöström hyllar alla Elin Kjos. - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild. Bilden är ett montage.

Kändisarnas stöd till Elin Kjos familj: "Kommer sakna hennes skratt"

Under onsdagen gick Elin Kjos familj ut och meddelade att Elin Kjos är död. Hon somnade in den 21 mars 2023. Nu möter familjen kärlek och stöd av kändisarna.


Träningsprofilen Elin Kjos är död. Hon somnade in tisdag den 21 mars 2023 efter att en längre tid ha varit sjuk i obotlig lungcancer. Dödsbeskedet meddelades av Elin Kjos familj på Instagram.

"Det är med oerhört tungt hjärta vi skriver detta från Elins Instagram

Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin

De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös.

Jag vet att ni nu är många som sörjer med oss och låt oss göra det tillsammans här. Vi ber er samtidigt att låta oss sörja i lugn och ro.

Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till."

Kändisarna visar sitt stöd och kärlek till Elin Kjos familj

I kommentarsfältet visar nu flera svenska kändisar sitt stöd till Elin Kjos familj.

"Mitt hjärta gör så ont. Elin kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan. Kommer sakna hennes underbara smittsamma skratt och kärlek vila i frid Elin", skriver Sarah Sjöström.

"Så fruktansvärt sorgligt. Elin har inspirerat så många. Så stark och så fantastisk på alla sätt. Tänker på er Ida och familjen", skriver Jessica Almenäs.

"Beklagar verkligen. Elin vilken förebild och kämpe. Känns väldigt tungt att få detta beskedet! Alla mina tankar går till familjen i denna svåra stund", skriver Laila Bagge.

"Så fruktansvärt sorgligt! Vilken kämpe hon har varit in i det sista! Hon kommer alltid leva kvar som en otrolig inspiration för så många. Kärlek till alla vänner och familj", skriver Carolina Gynning.

Flera kändisar hyllar Elin Kjos i kommentarsfältet. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Både Benjamin Ingrosso, Patrick Ekwall och Penny Parnevik skickar hjärtan i kommentarsfältet.

Elin Kjos drabbades av obotlig cancer

Elins cancer började med en envis hosta som aldrig riktigt gav med sig. Våren 2020 fick hon beskedet. Hon hade drabbats av en obotlig cancer.

– I maj 2020 skrev de in mig som palliativ patient, alltså livsförlängande. Det de trodde då var att jag inte skulle leva året ut, det var det beskedet jag fick, har Elin Kjos berättat i "Renees brygga".

Elin hade fått lungcancer, och en stor tumör opererades bort. Elin behandlades med bland annat cellgifter och immunterapi. Hon deltog i en forskningsstudie på Karolinska där hon fick testa ett skräddarsytt cancervaccin.

Hon deltog i flera forskningsstudier på Karolinska, något hon berättade om på Instagram.

För en vecka sedan berättade Elin att hon befann sig på Karolinska sjukhuset, och att det var särskilt utmanande för henne just då.

"Tack för all kärlek alla underbara. Just nu är det mer utmanande än någonsin för mig, jag är tillbaka på KS & tar en dag i taget. Men vi ses snart igen, när jag har mer lust och energi till att dela saker igen. Ni är bäst. Kärlek & Mod", skrev Elin då.

Elin Kjos blev 35 år gammal.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.