Alice Stenlöf och Filippa Toremo
Nu avslöjar Alice Stenlöf vad hon inte vågade berätta för Filippa Toremo. - Foto: Christine Olsson/TT, SVT Edit. Bilden är ett montage.

Det vågade Alice Stenlöf inte säga till Filippa Toremo: ”Jag bet mig i tungan…”

Filippa Toremo blev gravid utan att veta om det. I en ny dokumentär berättar Filippa om sonen Todd, och att hon och pappan till barnet nu har flyttat ihop. Även Filippas vän Alice Stenlöf är med i dokumentären...


Filippa Toremo blev gravid utan att veta

I slutet av oktober 2022 fick influencerprofilen Filippa Toremo, 26, reda på att hon var gravid. Det kom som en chock för henne. Filippa åt nämligen p-piller och var övertygad om att det var hennes magsjukdom IBS som spökade.

I själva verket var Filippa gravid, och hon hade passerat tiden för att göra abort. Vem pappan till barnet är har Filippa Toremo valt att hålla för sig själv.

SVT Edit har nu gjort dokumentären "Filippa Toremo – gravid utan att veta", och där får tittaren följa Filippa i den berg och dalbana som graviditeten är. I början överväger Filippa att adoptera bort barnet, och chocken är svår att hantera för henne. Det blir mycket tårar.

Filippa Toremo har flyttat ihop med sonens pappa

Slutligen landar Filippa i beslutet att inte adoptera bort barnet, och den 23 januari 2023 så föds sonen Todd.

"Lite visste jag att detta skulle bli en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv. Nu är han äntligen här", skrev hon till en bild på sig själv och sonen.

I dokumentären avslöjar Filippa dessutom att hon har flyttat ihop med sonens pappa, och att de nu är en liten familj.

– Jag tänkte att jag ska göra allting själv, jag ska bo i min etta, det kommer gå bra. Så blev det bara ännu bättre. Det blev liksom en liten familj till slut, jag tittar på dom två ibland och ba "Hur blev det så här?", säger Filippa i dokumentären.

Filippa Toremo blev gravid utan att veta om det. Bildkälla: SVT

Det vågade inte Alice Stenlöf säga till Filippa Toremo

I en sekvens i dokumentären får vi se hur Filippa pratar med sina vänner om allt som har hänt kring graviditeten. En av Filippas nära vänner är influencern Alice Stenlöf, 26, och i dokumentären ger hon sin syn på det hela.

Alice Stenlöf är vän med Filippa Toremo. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

– Ni blir ju så involverade i detta, och ni blir ju liksom flera mostrar liksom, säger en märkbart rörd Filippa till vännerna med tårar rinnande längs kinderna.

– Känner inte ni liksom att ni inte vill det? Att ni ba, varför var hon tvungen att bli gravid just nu?, frågar Filippa sina vänner.

– Tvärtom, utbrister Alice Stenlöf och fortsätter:

– Jag har bitit mig i tungan så många gånger, när vi har pratat om det här och du inte har varit hundra procent säker. Så även om du har känt dig svag eller utsatt eller rädd över ditt nya öde, så har man som vän vetat att du kommer att lösa det så bra, berättar Alice i dokumentären.

Och bra, det blev det verkligen till slut!

Här kan du läsa mer om Filippa Toremo – om jobbet på CAIA, vänskapen med Bianca Ingrosso, graviditeten, sonen Todd och ex-pojkvännen Anis don Demina.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

1 timme sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

1 timme sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

1 timme sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.