Deltagarna av Bonde söker fru 2023
Deltagarna av Bonde söker fru 2023 har annonserats - Foto: TV4

Bonde söker fru 2023: Här är årets bönder!

Återigen får vi möta ett antal bönder som är på jakt efter kärleken. TV4 annonserade idag bönderna som kommer vara med i Bonde söker fru 2023.


Ett nytt år kom och något som följer med på köpet är en ny säsong av Bonde söker fru! I början på april sänds castingen för den artonde säsongen av det populära dejtingprogrammet på TV4 och bjuder in tv-tittarna till att få lära känna säsongens bönder.

Linda Lindorff, 51, kommer i år att besöka sju olika bönder runt om i Sverige som längtar efter den stora kärleken.

Här är deltagarna i årets säsong av Bonde söker fru 2023

Det är svårt att hitta kärleken när man som Alexander ibland behöver åka 20 mil enkel resa för att gå på en dejt. Bildkälla: TV4

Alexander, 24, köttbonde, Ramsele 

Alexander har flera intressen utöver sitt arbete. Han tycker om lastbilar, friluftsliv, snöskoter och skidåkning.  Han älskar livet på glesbygden och hans dröm är att hitta en tjej som uppskattar livet på gården lika mycket som han gör. 

Kuriosa: Alexander älskar 80-tals musik. Hans mamma jobbar som byns frisörska.

Det är en fördel om den som vill dejta Mimmi älskar livet på landet och trivs i gummistövlar i leran. Bildkälla: TV4

Mimmi, 28, köttbonde, Öland

Mimmi bodde ett tag i England och i Jämtland innan hon återvände till familjegården och började arbeta med djuren. Förutom sitt intresse för djur är hon utbildad mathantverkare, älskar att jaga och att köra motorcykel. På gården är hennes fokus på lantbruken och djuren. 

Kuriosa: Mimmi spelar saxofon och är livräddare inom Sjöräddningssällskapet.  

Frågar man Linda Lindorff är Jens ett riktigt kap. ”Han är stor, stark och väldigt snäll. Precis som Bamse”. Bildkälla: TV4

Jens, 27, kött- och spannmålsbonde, Hedemora

Tillsammans med sin pappa driver Jens jordbruk och snickeri på familjegården. Redan som 15 år gammal valde han livet på gården med planen om att en dag ta över familjegården. Med tiden har dock även kärlekslängtan vuxit sig allt starkare.

Kuriosa: Lyfte ett betongblock på 300 kilo när han jobbade som betonghåltagare. Lagar en riktigt god köttgryta.

Tiden efter hans frus bortgång var svår för Michael och han förklarar att hans barn räddade livet på honom. ”Hade jag inte haft barnen, hade jag inte funnits idag”. Bildkälla: TV4

Michael, 57, strutsbonde, Falköping

Micahel startade en av Sveriges första strutsfarmer 1995 tillsammans med sin fru, som plötsligt dog under 1996. Sedan dess har Michael prioriterat sina barn och sina käresta runt omkring sig. Men genom programmet ska det nu bli ändring på det. ”Det är din tid nu”, säger hans döttrar.

Kuriosa: Michael älskar countrymusik och har varit på MC-semester i USA. Han är en man som trivs på sjön oavsett om han kör en motorbåt eller paddlar kanot. Han kör även terrängjeep.

Om Joel fick välja sin drömman skulle han vara lite äldre än honom, händig men behöver inte dela hans hästintresse. Bildkälla: TV4

Joel, 23, hästbonde, Valbo

Joel, som är den yngsta bonden, är en energisk och glad person som driver en hästverksamhet från familjegården. Familjevärderingar är viktiga för honom och han drömmer om en seriös relation med en kille som ska vara livet ut. Joel söker en kille med stor barnlängtan som gärna vill ha egna ungar i framtiden.

Kuriosa: Vänner brukar skoja om att han har klister på rumpan, för hur bråkiga hästarna än är ramlar han aldrig av.  

Om Daniel inte hade varit bonde så hade han arbetat med att hjälpa människor som har det tufft. Bildkälla: TV4

Daniel, 48, får- och köttbonde, Västra Löa

Denna bonde är inte ny för TV4. Daniel var nämligen påtänkt till ”Bonde söker fru” redan för 10 år sedan, men var tvungen att avstå på grund av sjukdom. Idag mår han bra men är fortfarande singel. Nu längtar han efter att träffa den rätta och drömmer om mer liv och rörelse på gården.  

Kuriosa: Daniel blev uttagen till TV-pucken som 15-åring men tackade nej för att det krockade med älgjakten.

Jakob är inte emot att skaffa fler barn då han beskriver upplevelsen som en "otrolig känsla och kärlek". Bildkälla: TV4

Jakob, 32, köttbonde, Fornåsa

Tvåbarnspappan och storbonden Jakob, har moderniserat och byggt om familjegården, som idag rymmer över 500 kor. Han är en lösningsorienterad kille som inte är så blyg av sig. Drömmen vore att träffa någon som han kan skämma bort.

Kuriosa: Drömmer om att ha någon att gå på buggkurs med.  

Castingavsnittet för Bonde söker fru 2023 sänds den 6 april klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!