Produktionsbolaget Warner Bros vill göra en ny serie om Harry Potter
Produktionsbolaget Warner Bros vill göra en ny serie om Harry Potter - Foto: Evan Agostini

Harry Potter kan snart bli tv-serie

Enligt amerikanska uppgifter kan Harry Potter snart vara tillbaka på skärmen. Denna gång som tv-serie då det amerikanska produktionsbolaget Warner Bros vill göra en serie av böckerna där tanken är att handlingen ska fördjupas ännu mer.


För den som längtat efter mer Harry Potter har inte haft det lätt. Det är nu tolv år sedan den sista filmen i Harry Potter-serien hade premiär på bio, ”Harry Potter och dödsrelikerna: del 2”. 

Ny Harry Potter-serie kan lanseras

Men nu verkar det som att alla Harry Potter-fans kan pusta ut. Uppgifter från Hollywood gör nämligen gällande att produktionsbolaget Warner Bros vill utveckla en serie av de omåttligt populära bästsäljande böckerna. 

Enligt källor till Bloomberg kommer varje bok att bli en egen säsong. Med andra ord kan man vänta sig minst sju säsonger då det finns sju böcker utgivna av författaren J.K. Rowling. 

J.K. Rowling kan få ett finger med i spelet

Enligt uppgifterna är tanken att serien ska kunna fördjupa sig ännu mer i J.K. Rowlings karaktärer och historier än vad som görs i filmerna. 

Källorna som Bloomberg tagit del av påstår också att författaren kan komma att få ha ett finger med i spelet, men då endast för att säkerställa att produkten inte blir för lik böckerna. 

Men än så länge har inte från Warner Bros velat kommentera ryktena. Kan det vara ett svar i sig? 

/
TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!