Ariana Grande
Ariana Grande säger i en video att hon är mer hälsosam än någonsin – något som Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco nu reagerar på. - Foto: Malva Engstedt/Nyheter24, TikTok/arianagrande. Bilden är ett montage.

Jag är så trött på ätstörda kändisar som Ariana Grande – hon är livsfarlig

KRÖNIKA. Ariana Grandes fans är oroade över att hon har en ätstörning. Men Ariana själv menar att hon är mer hälsosam än någonsin – ett uttalande som fick Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco att se rött.


Det är ju som alla säger, faktiskt. När man får barn blir man blödig, och sen min dotter föddes så har jag blivit helt hudlös.

På Instagram har Ariana Grande över 365 miljoner följare. De flesta av hennes fans är ganska unga. De senaste månaderna har Ariana gått ner oerhört mycket i vikt, och man måste vara blind för att inte förstå att hon är svårt sjuk.

Hennes sternum – bröstben – sticker ut. Hela hon är bara skinn och ben. 

Anorexia är en hemsk sjukdom, det förstår alla. Men när Ariana Grande går ut i en video på TikTok och säger att hennes vikt är "hälsosam" så vill jag skrika i en kudde.

Som tur är så verkar en majoritet av hennes fans ifrågasätta hennes uttalande. I kommentarsfältet på hennes Instagram löd några reaktioner såhär:

"Jag brukade ha anorexia. Jag vet hur det ser ut. Sluta hävda att det här är en "hälsosam vikt", du är en influencer för många människor. Du måste vara mer försiktig med vad du säger".

"Ingens sternum ska se ut sådär. Det är något som ska täckas av muskler och fett för att skydda de inre organen och göra sitt jobb ordentligt."

Ariana Grande är livsfarlig

Kalla mig präktig, men jag kan inte tänka mig något värre än att min dotter ska se en sån video om 10 år. 

Ariana Grande är en uppenbart ätstörd tjej som inför miljontals fans – unga killar och tjejer – säger att hon är frisk och hälsosam.

Ariana Grande är inte ensam om det här beteendet. Det finns hur många influencers som helst som gör exakt så här, i Sverige också dessvärre.

För en sak som ätstörda nästan alltid säger är att de är friska, och att "man ska vara snäll för att man inte vet vad någon annan går igenom".

En annan sak som ätstörda kändisar och influencers ofta försöker göra är att ändra narrativet så att det plötsligt är dom som är offer för "bodyshaming" eller "kvinnohat". Och dom älskar att säga att man "ska vara snäll".

Det är alltid ett jävla tjat om att "be kind, you never know what someone else is going through".

Jag blir så matt.

För om vi ska vara ärliga, hur snälla är alla ätstörda Ariana Grande-tjejer när de kablar ut ett budskap att det är hälsosamt att se ut som ett fallfärdigt plockepinn och väga typ 2 kilo?

Ja, inte bara rakt av osnälla utan rent ut sagt livsfarliga.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!