Christina Saliba och Camilla Läckberg
Christina Saliba och Camilla Läckberg var bästa vänner och jobbade ihop i många år. - Foto: Stella Picture. Bilden är ett montage.

Camilla Läckbergs känga till ex-bästisen Christina Saliba: "Sist jag tittade..."

På Instagram riktar Camilla Läckberg en känga mot sin tidigare bästa vän Christina Saliba, som hon även grundade Hedda Care med.


I december 2019 avslöjade deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, sitt nya projekt. Tillsammans med Christina Saliba, 48, och läkaren Sara Löfgren, 48, grundade hon vårdcentralen Hedda Care.

"När köer och väntetider i vården växer tar kvinnor smällen. Kvinnor ansvarar inte bara för sin egen hälsa, vi planerar oftast våra barns och föräldrars sjukvård också. Därför är jag otroligt stolt över att berätta att jag är en av medgrundarna till Hedda Care", skrev Camilla på Instagram.

Hedda Cares prislista möttes av kritik, och i Camilla Läckbergs kommentarsfältet var det många som menade att Hedda Care bara riktade sig till rika kvinnor.

Mer om kritiken mot Hedda Care kan du läsa här.

Det var inte den enda kritiken Hedda Care möttes av. Våren 2020, mitt under den rådande Corona-pandemin, så sålde Hedda Care tester till privatpersoner som ville veta om de var immuna mot Corona.

Dåvarande socialminister Lena Hallengren (S) menade att de kapitaliserade på människors oro under en pandemi. Hon sa även att testerna inte är säkra, och skrev att "girigheten har fått ett nytt ansikte".

"Girigheten har fått ett nytt ansikte", sa Lena Hallengren om Hedda Cares coronatester. Bildkälla: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT Bild

Camilla Läckberg kommenterade då att hon hade önskat att Hedda Care inte erbjöd testerna till privatpersoner, men att hennes önskan inte blev hörsammad av de andra bakom Hedda Care.  

Christina Salibas ex-man till attack mot Camilla Läckberg

Då gick Christina Salibas ex-man Elias till hård attack mot Camilla Läckberg. I en serie kommentarer som sedan raderades så skrev han bland annat att Saliba hade lärt "Läckberg att sminka sig" och till en person som kritiserade Hedda Care skrev han: "Håll din käft stängd innan jag personligen kommer och stänger den" och "jag känner din vidrighet ända hit"

Det tidigare paret Christina och Elias syntes ofta på röda mattor ihop och var bland annat gäster på prinsessan Sofia och prins Carl-Philips bröllop år 2015. 

De var även nära vänner med både Camilla Läckberg och Simon Sköld, och paret åkte på flera parsemestrar tillsammans.

Christina Saliba och Elias påväg till prinsessan Sofia och prins Carl Philips privata bröllopsmiddag år 2015. Bildkälla: Stella Pictures.

Camilla Läckbergs känga till Christina Saliba på Instagram

Det infekterade bråket om Hedda Care har fortsatt, och under dagen publicerade Camilla Läckberg ett inlägg där hon öppet kritiserade sin tidigare vän Christina Saliba.

Camilla Läckberg reagerade starkt på Christina Salibas inlägg. Bildkälla: Stella Pictures.

"Sist jag tittade är jag både medgrundare och äger 50% av Invest in Her. Bolaget är sedan ett par år tillbaks ett vilande bolag, utan några investeringar kvar i, och för närvarande gör vi INGA investeringar. Invest in Her expanderar ej heller till mellanöstern. Mitt personliga engagemang för kvinnligt ägande kvarstår, men det ligger nu i mitt eget bolag Camlac AB", skrev Camilla på Instagram.

Läckbergs följare blev genast nyfikna på vad det är som egentligen har hänt mellan de forna vännerna. Några reaktioner lyder:

"Vad har hänt? För några år sedan var ni bästisar, (om man nu använder ett sånt ord i medelåldern) och nu verkar det vara tyst och frostigt, på rejält avstånd?"

"Undrade just när jag fick se Christina Salibas inlägg tidigare idag. Trodde att bolaget var avslutat efter skandalen."

"Det är inte lite som är mycket märkligt."

Även under Investinhers Instagram-inlägg har flera följare skrivit och undrat vad det är som pågår egentligen. "Spam?", "Hackad?" och "Oj vilket märkligt inlägg, är ni kapade?" var några reaktioner.

Christina Saliba ger sin version av vad som hänt

I en intervju med Expressen säger Christina att hon försökt köpa ut Läckberg i tre års tid, men att Läckberg inte gått med på det. Saliba berättar även att bolaget har expanderat till Mellanöstern. 

Läckberg menar att hon varken har informerats eller godkänt expanderingen, skriver Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!