Lasse Kronér
Lasse Kronér gick ner nästan 50 kilo på 20 veckor. - Foto: Stella Picture, discovery+. Bilden är ett montage.

Lasse Kronér gick ner 47 kilo på 20 veckor: "Jag knarkade ost"

Efter att ha blivit anklagad för sexuellt utnyttjande så började Lasse Kronér att tröstäta. Mest ostbågar och ost. Nu har den folkkära profilen gått ner nästan 50 kilo.


Under metoo-vågen år 2017 så polisanmäldes programledaren Lasse Kronér, 60, för sexuellt utnyttjande. Förundersökningen lades ner, men under den här tiden började Lasse Kronér en ny resa i sitt liv.

Lasse Kronér vägde 143 kilo

– Jag hade hamnat i en ganska tjötig spiral av massa olika skäl. Där jag helt plötsligt inte hade dom jobben jag hade haft tidigare. Jag tröståt kan man säga. Jag knarkade ostbågar ganska rejält. Det var det som gällde. Ostcrunch. Allt som började på ost kan man säga. Jag drog ju iväg något så vansinnigt. Jag är en sån där människa som går upp i vikt om jag går förbi ett konditori, berättar Lasse Kronér för Erik Blix i P4 Extra.

En dag visade vågen 143 kilo, något som Lasse berättat för Aftonbladet i en intervju. 

Lasse Kronér år 2013. Bildkälla: Stella Pictures.
Lasse Kronér år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

En "känd gammal fotbollsspelare" gav Lasse Kronér ett träningsprogram. Istället för att, som han själv säger "dricka rödvin och dra storys" så bestämde sig Lasse för att lägga ett halvår på sig själv. Det handlade om hård träning men också rätt och balanserad kost med både kolhydrater, protein och fett.

– Jag började må väldigt mycket bättre. Det var inte någon bantning eller något sånt där. Utan det var att jag tog hand om mig själv på ett bättre sätt, säger Lasse Kroner i P4 Extra.

– Jag gick ner till 79 kilo. Det är ungefär vad jag vägde när jag föddes, skämtar Lasse Kronér i P4 Extra.

Lasse Kronér gick ner 47 kilo på 20 veckor

Lasse Kronér berättar att han totalt har gått ner 47 kilo på 20 veckor. Programledaren frågar om det ens är hälsosamt att gå ner så mycket i vikt på så kort tid.

– Hälsosamt tror jag att det var för jag åt...för jag tror aldrig att jag har ätit mer. Men jag åt rätt, berättar Lasse.

Utöver det så tränade han.

Lasse Kronér i januari 2023. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Men Lasse Kronér höjer en varningens finger och säger att det inte är något för någon som inte väger så mycket som han gjorde innan han påbörjade sin resa.

Nu väger Lasse, som är 183 centimeter lång, 92 kilo och är nöjd.

– Jag mår väldigt bra, jag är på en skön plats, säger Lasse Kronér.

Lasse Kronér är även aktuell som deltagare i realityprogrammet The Island, och där gick han ner så mycket i vikt att han beskriver sig som "utmärglad". 

Lasse Kronér i The Island. Här beskriver han sig som "utmärglad". Bildkälla: discovery+

Men sedan han kom hem till Sverige igen så är han nu sitt vanliga hälsosamma jag igen. 

Skönt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!